Rumæner idømt millionerstatning til DSB for kabeltyveri

Retten i Glostrup har onsdag eftermiddag idømt en 38-årig rumæner fængsel i et år og tre måneder for en række tyverier af kobberkabler fra Køge Bugt-banen i januar.

Manden er fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens bestemmelse om blandt andet at forstyrre den offentlige transport. 175.000 passagerer blev forsinket som følge af tyverierne.

Rumæneren skal desuden betale erstatning til DSB i sagen på 1,6 millioner kroner, og så bliver han udvist af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

- Det er en enig domsmandsret, der er nået frem til det her resultat. Retten har valgt at se på det her som en sammenhæng, altså en serie af tyverier, der er foregået inden for få dage, lød det fra dommer Anne Horstmann i forbindelse med domsafsigelsen.

Kabeltyverierne fandt sted i den sidste uge af januar. I alt blev der ved syv tyverier stjålet 350 meter kobberkabel til en værdi af cirka 43.000 kroner.

Ved hvert tyveri måtte togdriften indstilles, mens skaderne blev udbedret, og DSB erstattede S-togene med busser. Det er busregningen, som retten nu har sendt videre til manden.

Den 38-årige blev anholdt, da politiet fandt en taske med værktøj i forbindelse med et af tyverierne. I tasken var der blandt andet et ørnenæb og nogle hobbyknive. På knivene fandt man mandens dna.

Siden kunne politiet via mandens mobiltelefon godtgøre, at han havde været i nærheden af en række af de øvrige gerningssteder på gerningstidspunktet.

Manden har valgt at anke dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Ved domsafsigelsen slog Anne Horstmann fast, at selv om tyverierne isoleret set ikke var synderligt grove, så anser retten sagen som alvorlig, og derfor har man udmålt en forholdsvis høj straf.

- Retten har navnlig lagt væk på karakteren og grovheden, og på at tiltalte tidligere er straffet for berigelseskriminalitet og for overtrædelse af indrejseforbud, fortæller Anne Horstmann i sin begrundelse for straffens længde.

Senioranklager Steen Ulriksen fra Vestegnens politi havde forlangt op mod to års fængsel til manden, mens forsvarsadvokat Anders Larsen argumenterede for, at en straf på 10 måneder burde række.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip