Rusland beder EU og NATO om at stoppe: Det kan ende galt

Skrevet af Nicolai Busekist

06/03/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det russiske udenrigsministerium har sendt en advarsel til EU og NATO om at stoppe med at hjælpe Ukraine på våbenfronten.

Dagens topnyheder

Ruslands udenrigsministerium har sendt en advarsel til EU og NATO, hvori de beder dem om at 'holde op med at pumpe våben' til Ukraine.

Det oplyser det russiske nyhedsbureau RIA ifølge Reuters.

Russerne ønsker, at EU og NATO stopper med at levere våben til ukrainske styrker, da der er en risiko for, at de falder i de forkerte hænder.

Ifølge Reuters har Rusland oplyst, at de er særligt bekymrede for, at Stinger-missiler kan ende i hænderne på terrorister, hvilket vil udgøre en trussel mod flyselskaberne.

Opfordringen fra den russiske udenrigsministerium kommer få timer efter, at ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, krævede en ny runde af sanktioner mod Rusland.

Det skete efter en samtale med den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, som han ifølge Reuters havde en 'produktion samtale' med.

Efter sigende skulle udbyttet af samtalen være, at de er nået til enighed om en række skridt, der 'sandsynligvis vil blive implementeret i de kommende par dage'.

Under samtalen blev det også slået fast af Dmytro Kuleba, at de såkaldte 'humanitære korridorer', der skulle kunne bruges af civile, der ville evakuere, ikke eksisterer, da Rusland har forbrudt sig mod aftalen.

Blandt andet var der blevet indgået en aftale om civil evakuering fra byen Mariupol lørdag. Den civile evakuering gik dog ikke som planlagt, da russiske styrker pludselig gik til angreb.

Viceborgmester i Mariupol, Sergei Orlov, har oplyst til BBC, at den aftale våbenhvile, der skulle have givet de civile borgere mulighed for at komme væk, kun varede i 30 minutter.

Efter blot 30 minutter var byen udsat for 'kontinuerlig beskydning', fortalte han. Desuden afslørede han, at både skoler, børnehaver og busser, der skulle bruges til evakueringen af de civile, blev angrebet af russerne.