Rusland og Putin fanget i kæmpe brøler: Hævder at have skudt et Storm Shadow-missil ned 'med britisk besætning indeni'

Skrevet af Emil Martesen

29/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rusland og Putin er fanget i kæmpe brøler.

Dagens topnyheder

Siden konfliktens begyndelse har både Rusland og Ukraine været involveret i flere forskellige former for misinformation, hvilket gør det vanskeligt at skelne sandhed fra løgn.

Et nyligt eksempel involverer, at Ukraine meddeler den russiske flådeofficer Viktor Solokovs død, men allerede dagen efter dukkende han op i live via video ved et russisk møde næste dag. Det er dog stadig uklart, om russerne viste en gammel optagelse, og om Viktor Solokov faktisk er gået bort.

Helt utrolige påstande

Nogle påstande er dog så besynderlige, at de øjeblikkeligt afkræftes. Sådan er det med Ruslands nylige påstand om, at de skød et britisk Storm Shadow-missil ned med en britisk besætning indeni. Denne påstand blev fremsat af det russiske statsejede nyhedsbureau, Ria Novosti, og er siden blevet mødt med latterliggørelse på sociale medieplatforme som X.

Enhver, der er bekendt med militær hardware er klar over, at Storm Shadow en slags krydsermissil. Per definition er den ubemandet, hvilket gør den russiske påstand ikke bare falsk, men også til grin.

X-samfundet var hurtige til at håne den russiske udtalelse. Blandt de mest populære kommentarer var:

"Brug din fantasi, som russerne gør. Det missil har dog brug for en pilot? Eller to måske og mindst en flyingeniør."

"Forstår det ikke. Hvordan får man et britisk mandskab ind i et missil?"

Disse kommentarer fremhæver det absurde i påstanden, samt hvor hurtigt brugere af de sociale medier var i stand til at gennemskue Ruslands udmelding.

Hvis du undrer dig over størrelsen på et Storm Shadow Missil, kan du få et glimt af det i videoen herunder: