Ryanair: De danske fagforeninger er skøre

Den danske fagbevægelse optræder "skørt", når den fastholder at konflikte mod Ryanair, selv om flyselskabet har tilbudt at trække sin bebudede lukning af basen i Københavns Lufthavn tilbage.

Sådan lyder meldingen fra det irske luftfartsselskab onsdag aften efter dagens frugtesløse møde mellem parterne, hvor det ikke lykkedes at blive enige om en overenskomst og finde en løsning på den konflikt, som parterne er havnet i.

- På trods af Ryanairs tilbud om at aflyse den planlagte lukning, hvis de bebudede strejker bliver afblæst, har fagforeningerne ikke gjort nogen indsats for at undgå deres planlagte konflikt, lyder det i en skriftlig kommentar fra Ryanair.

- Den eneste konsekvens af disse aktioner fra de danske fagforeninger bliver, at der sendes endnu flere højt lønnede danske job til udlandet, hvilket viser nøjagtig hvor skøre disse fagforeninger er.

Optrapningen af konflikten mellem Serviceforbundet og Ryanair resulterede onsdag i, at LO udsendte endnu et sympatikonfliktvarsel, så også lufthavnene i Billund og Aarhus bliver omfattet af konflikten.

Sympatihandlingerne vil træde i kraft 18. juli i København og 23. juli i Billund og Aarhus.

Ryanair har tidligere truet med at flytte basen fra København til Kaunas i Litauen, hvis sympatikonflikten indledes. Det vil sige, at Ryanair stadig flyver ruten, men at medarbejderne arbejder fra Litauen og ikke Danmark.

Den manøvre vil blive effektiviseret 14. juli. Altså fire dage før sympatihandlingerne i København begynder.

- I det tilfælde vil der ikke være noget at lave sympatihandlinger i forhold til. Det må være konsekvensen af det, siger LO's næstformand, Lizette Risgaard.

Onsdag åbnede selskabet op for måske også at lukke basen i Billund.

Direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, ønsker ikke at blande sig i konflikten mellem Ryanair og fagbevægelsen og tager meldingen om en mulig lukning med ophøjet ro.

- Det er et hypotetisk spørgsmål, om det kommer til at ske, siger han.

Cirka hver femte af lufthavnens passagerer flyver med Ryanair.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip