Ryanair hæver billetpriserne

Foto: Shutterstock

Konsekvenserne af krigen mellem Ukraine og Rusland rammer nu også Ryanair.

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at priserne på brændstof er vokset dramatisk. 

Det skal ses i lyset af krigen mellem Ukraine og Rusland. 

Listen er nemlig lang, når det kommer til konsekvenser som følge af krigen - men specielt pristendenserne vedrørende brændstof er bekymrende. 

Netop derfor vil lavprisflyselskabet Ryanair hæve priserne. 

Andreas Gruber, chef for Ryanair-datterselskabet Laudamotion, udtaler ifølge det tyske medie Tag24

“Flyselskabet sikrer sig mod stigende oliepriser med finansielle futures og køber billig petroleum på lager, men man kan ikke helt afbøde stigende brændstofpriser”. 

Helt konkret betyder det, at den gennemsnitlige pris for en Ryanair-billet sandsynligvis vil stige fra 40 til 50 euro, svarende til en stigning på 75,- DDK. 

Det afholder dem dog ikke fra at have store forventningerne til passagertallet de kommende år, idet det at rejse med fly ikke har mistet sit image blandt folk, selvom der i løbet af sommeren var enorm kaos. 

Ifølge Gruber skulle passagertallet stige til 185 millioner i det kommende regnskabsår og derefter til 225 millioner i 2026. 

Ryanair, der flyver i hele Europa, er dog ikke de eneste som har hævet priserne. Lufthansa har allerede nydt godt af dyrere billetter i de seneste måneder.  

I mellemtiden ser flyselskabet sig selv i en fordel i forhold til dyrere konkurrenter, da de fleste kan nikke genkendende til, at Europa lige nu befinder sig i en økonomisk krise.

Læs også

Ryanair åbner tre nye ruter fra København

 

Dagens Gossip