Så blev det Mette Frederiksens tur

Skrevet af Nicolai Busekist

13/12/2021
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen har fået sin tredje vaccinedosis mod coronavirus.

Dagens topnyheder

Statsminister Mette Frederiksen har i dag fået sit tredje stik, og dermed også den tredje vaccinedosis mod coronavirus.

Det afslører hun i et opslag på Facebook, hvor hun også fortæller, at vaccinationen skete hos hendes egen læge.

"Jeg har i dag fået det tredje vigtige stik hos min egen læge," skriver Mette Frederiksen.

Hun benytter også muligheden til at sende en appel til den del af den danske befolkning, der endnu ikke har ladet sig vaccinere.

Ydermere skriver Mette Frederiksen, at det er afgørende, at alle, der har fået de første to stik, bestiller tid til at få det tredje stik hurtigst muligt.

"Lige nu er det afgørende, at så mange som muligt bliver vaccineret. Og får det tredje stik så hurtigt som muligt," lyder det fra statsministeren.

I opslaget sender hun også en stor tak til alle dem, der gør en indsats for at komme coronapandemien til livs. Hun sender derfor en tak til dem, der vaccinerer, men også dem, der får en vaccine.

"Tak til alle jer, der lige nu sørger for, at det er muligt. På vaccinationscentre, hos en række praktiserende læger - og snart også på mange apoteker. Og en tak til alle jer, der går ned og får en vaccine," skriver hun.

Til slut skriver hun, at der bliver set på situationen med den nye Omikron-variant med stor bekymring. Derfor er det afgørende, at der sikres den højest mulige immunitet blandt befolkningen i den kommende tid.

"Situationen med Omikron er bekymrende. Vi skal sikre højst mulig immunitet i befolkningen i de kommende kolde måneder," skriver statsministeren, inden hun fortsætter:

"For at passe på vores ældre og sårbare. Og for at holde samfundet så åbent som muligt."

Regeringen har skruet op for vaccineindsatsen, og håber på at kunne have vaccineret op mod 3,5 millioner danskere med tredje stik inden nytår.