Forside Nyheder Så meget skal du købe ved grænsen, før turen kan...

Så meget skal du købe ved grænsen, før turen kan betale sig

Grænsehandel
Fleggaard via Epicent PR

Mens tilbuddene kan være fristende, er det langt fra alle ture til Tyskland, der i sidste ende kan betale sig økonomisk.

Lige nu læser andre

Sommerferien nærmer sig, og for mange danskere betyder det en tur over grænsen for at fylde bilen med billige varer.

Men hvor meget skal du egentlig købe af øl, sodavand og andre grænsevarer, før det kan betale sig økonomisk? Det har Spar Nord og Bilbasen sat sig for at undersøge.

Med lavere priser på sådan, sodavand og øl lokker grænsebutikkerne hvert år danskere sydpå.

Mens tilbuddene kan være fristende, er det langt fra alle ture til Tyskland, der i sidste ende kan betale sig økonomisk, når man medregner udgifter til brændstof, slid og værditab på bilen.

Læs også

Ifølge nye beregninger fra Spar Nord og Bilbasen er der store forskelle på, hvor meget man skal spare, før regnestykket går i nul afhængig af både biltype og afstand til grænsen.

Eksempelvis skal en aarhusianer i benzinbil finde besparelser for 1.043 kroner, før turen til Harrislee nær Padborg giver økonomisk mening, mens elbilister slipper med en nødvendig besparelse på 776 kroner.

“Mange gør det til en hyggelig tur at køre til grænsen i sommerferien, og det kan selvfølgelig have en værdi i sig selv, som ikke handler om kroner og ører,” siger Jens Nyholm, der er cheføkonom i Spar Nord, ifølge en pressemeddelelse, som Dagens.dk har modtaget, og fortsætter:

“På samme måde ser regnestykket helt anderledes ud, hvis man alligevel passerer grænsen i forbindelse med ferie sydpå. Men kører man udelukkende for at handle, er det vigtigt at få alle omkostninger med – både de økonomiske og de miljømæssige, for der er trods alt et vist klimaaftryk ved at køre langt for varer”.

Mere økonomisk fordelagtigt at tage turen i elbil

Ifølge beregningerne er elbiler generelt billigere at køre langt i, når man medregner både energiudgifter, slid og værditab.

Det betyder, at elbilister hurtigere kan opnå en reel besparelse ved grænsehandel.

For eksempel viser tallene, at en københavner i benzinbil skal spare 1.026 kroner, før turen til grænsebutikkerne i Puttgarden er tjent hjem, mens elbilister kan nøjes med en besparelse på 764 kroner.

Beløbene er beregnet uden at medregne udgifter til færgeoverfart, som også bør indgå i det samlede regnestykke.

“Ser man på den samlede økonomi ved at køre bil, er der en tydelig fordel ved elbiler, særligt på de længere ture. Det handler ikke kun om lavere energiudgifter, men også om bilens værditab per kilometer, som er lavere for elbiler sammenlignet med benzinbiler. Når man medregner både drift og afskrivning, bliver det således hurtigere muligt for elbilister at opnå reel besparelse,” siger Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen.

Kører man i en benzinbil, er der stadig en mindre besparelse at hente ved at tanke syd for grænsen. Det kan være med til at forbedre regnestykket for dem, der alligevel tager turen til grænsebutikkerne.

Så meget skal du spare for at tjene turen hjem.

Læs også

Ads by MGDK