Sådan kan du spare mere end fem kroner pr. liter benzin

Skrevet af Mathias Madsen

02/06/2022
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Benzinpriserne er højere end nogensinde før, og det er derfor gode nyheder for bilister, at man nu kan spare mere end fem kroner pr. liter benzin og næsten fire kroner pr. liter diesel.

Mest læste i dag

I Danmark har benzinpriserne flere steder lagt sig meget tæt på 18 kroner pr. liter, og det er ualmindelig dyrt. 

Det betyder, at det koster mere end 1.000 kroner at tanke en almindelige stationcar helt op og mere end nogensinde før, er det derfor vigtigt at holde udkig efter gode tilbud på de dyre dråbe.

Heldigvis er der hjælp at hente!

I går, d. 1. juni, indførte vores naboland mod syd nemlig afgiftsnedsættelser på både benzin og diesel, og det betyder, at der er mange penge at spare ved at tanke bilen, når man er i Tyskland. 

Afgiftssænkelserne lyder ifølge TV2 på 2,62 kroner pr. liter benzin og 1,24 kroner pr. liter diesel, og da brændstofpriserne i Tyskland i forvejen er lavere end i Danmark, betyder det faktisk, at man kan spare lidt mere end fem kroner pr. liter benzin, hvis man tanker i Tyskland fremfor i Danmark. 

Samtidig overvejer de tyske myndigheder at sænke momsen på dagligvarer i Tyskland, hvilket naturligvis vil få priserne på varer i for eksempel Fleggaard til at falde. 

Der er derfor al mulig grund til at køre mod Tyskland for at fylde både slikdepotet og benzintanken op, hvilket grænsebutikkerne forventer, at mange danskere gør i den kommende weekend. 

"Vi er godt forberedte," har Lars Mose Iversen, som er administrerende direktør for Fleggaard og Calle, således skrevet i en kommentar til TV2.

Salgsdirektør i Fakta, Per Boesen, har ligeledes udtalt følgende til Flensborg Avis: "Vi har sørget for ekstra bemanding og købt ekstra varer ind til weekenden, så vi er klar til eventuelle flere kunder."

Der er dog god grund til at vente til weekenden, da den billige pris på brændstof måske lader vente lidt på sig, fordi tankstationerne gerne må sælge det brændstof, som de har i forvejen, til den nuværende pris.

Man skal samtidig huske, at købe stort ind, hvis man skal have en besparelse, der virkelig batter. 

Læs mere om det ved at trykke på artiklen herunder: