Sagen om Farhad vil ingen ende tage: Nu er det langt om længe sket

25/10/2023 20:37

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Nu er det langt om længe sket.

Mest læste i dag

En overraskende udvikling har kastet nyt lys over den syriske familie fra Vejle, der for nylig blev kendt gennem DR-dokumentaren "Forfulgt af politiet?".

I kølvandet på DR-dokumentaren, der drejer sig om, at en 16-årig dreng ved navn Farhad forsvandt den 9. april 2022 efter en politiaktion, har den unge dreng fra Vejle angiveligt været i kontakt med familien.

Men spørgsmålet om, hvorvidt Farhad Tober er fundet, har skabt en labyrint af usikkerhed og spekulationer.

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage før medier som 24Syv og Ekstra Bladet kunne løfte sløret for historier om, at den unge mand fra Vejle skulle have talt i telefon med sin familie og oplyst, at han ville sætte kursen mod Tyskland.

Men hvor den 17-årige dreng foretog opkaldet fra, er stadig uvist.

Helt sikkert er det dog, at Farhad i skrivende stund befinder sig i Tyskland, hvor han efter halvandet års uforklarlig fravær og en rejse, der strækker sig over flere landegrænser, endelig er genforenet med sin familie i Tyskland - nærmere bestemt Kiel:

"Vi var fem i bilen, der tog afsted med det samme", udtaler Farhads onkel Sulaiman Ibrahim til Ekstra Bladet, da familien fik nyheden om Farhads opholdssted.

Hans mor, via en søster der fungerer som tolk, indikerer, at Farhad har været 'udsat for så mange ting, der belaster ham psykisk'.

Mens familien nu har planer om at søge asyl i Tyskland, er det værd at bemærke, at de indledningsvis blev afvist fra registrering i Kiel og i stedet blev dirigeret til Neumünster.