Samtlige boligejere bør læse dette: Så meget stiger det

Skrevet af Emil Martesen

3 uger siden

|

19/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Samtlige boligejere bør læse dette.

Dagens topnyheder

Hvis du er boligejer, bør du læse med her.

Regeringens seneste økonomiske redegørelse spår en markant stigning i huspriserne i både 2024 og 2025, hvilket stemmer overens med et solidt arbejdsmarked og forventningen om lavere renter.

Men hvad vil det sige?

I rapporten estimeres en konkret stigning på 3,2 procent i 2024 og yderligere 3,0 procent i 2025, hvilket repræsenterer en opjustering fra tidligere prognoser.

Økonomerne bag redegørelsen henviser til stigende indkomster og udsigten til lønstigninger som primære faktorer bag denne opjustering, hvilket forventes at understøtte huspriserne landet over.

Bred optimisme

Brian Friis Helmer, privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank, tilslutter sig i store træk denne optimisme, men udtrykker samtidig en vis forsigtighed.

Overfor Finans påpeger han, at boligmarkedet har præsteret stabilt i en længere periode, idet stigninger i hus- og lejlighedspriserne blev observeret i 2023 efter en periode med stigende renter.

Brian Helmer noterer, at "roen er vendt tilbage over renterne, og lønningerne stiger kraftigt," hvilket bidrager til et solidt fundament under boligmarkedet.

Dog erkender han, at udfordringer stadig eksisterer, især i ejerlejlighedssegmentet.

Afdæmpet udvikling pga. nye skatter

Overgangen til nye boligskatter har resulteret i en mere afdæmpet prisudvikling i 2024.

Mens huspriserne fortsat forventes at stige, er lejlighedsmarkedet præget af en mere afdæmpet udvikling som følge af de nye boligskatter.

Brian Helmer forventer, at markedet vil opleve nye udsving i den nærmeste fremtid.