Samuelsen: Topskatten har højeste prioritet

Skrevet af admin

26/06/2015

Dagens topnyheder

- Vi har sagt, at det er vigtigt, at topskatten kommer ind i regeringsgrundlaget. Det er et emne, der skal resultater på. Det kæmper vi for og håber, vi lykkes med.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances partiformand, Anders Samuelsen, på vej ind til regeringsforhandlingerne på Christiansborg med resten af blå blok fredag aften.

- Gerne så præcist som muligt. Der er forskel på løse ambitioner og på at skrive det præcist i regeringsgrundlaget, siger Samuelsen.

Fra den måske kommende statsminister Lars Løkke Rasmussen lyder det, at han er klar til at kigge på at nedbringe skatterne, så længe han kan få opbakning til det.

- Jeg er af det synspunkt, at ingen dansk skat er for lav, siger Lars Løkke Rasmussen og uddyber:

- Jeg vil gerne sætte mig i spidsen for at bringe skatterne ned. Det afgørende er, om jeg kan levere det bagefter. En aftale mellem mig, Liberal Alliance og De Konservative er ikke nok, siger Løkke med henvisning til, at de tre partier ikke har 90 mandater tilsammen.

Alle fire partileder i blå blok er samlet på Christiansborg i det, der ligner et sidste forsøg på at skabe grundlag for en flerpartiregering.

I den seneste tid har Anders Samuelsen truet med, at han ikke vil stemme for Løkkes eneste deciderede valgløfte, håndværkerfradrag, hvis ikke partiet får topskattelettelser igennem.

Spurgt ind til om Løkke har Liberal Alliances støtte eller ej til valgløftet, svarede Anders Samuelsen, at topskatten ligger først for, og så vil han diskutere andre emner efterfølgende.

Lars Løkke Rasmussen fastslog på vej til mødet, at han forventer, at dagens møde bliver det sidste, hvor alle partier i blå blok samlet forhandler regeringsdannelse. Udmeldingen tyder på, at en endelig afgørelse på en kommende regering er rundt om hjørnet.

Fra partilederne Søren Pape Poulsen (K) og Kristian Thulesen Dahl (DF) lyder det før fredagens møde, at Venstre formentlig må indstille sig på at gå i regeringen alene.

/ritzau/