SAS om anklage: Suspenderer kun på begrundet mistanke

Skrevet af admin

06/03/2015

Mest læste i dag

Når SAS fortsat har suspenderet en række personer fra sit kabinepersonale, er det på grund af mistanke om chikane blandt de ansatte.

Det siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef hos SAS, efter at kabinepersonalets fagforening, CAU, i en pressemeddelelse har kaldt den fortsatte suspendering for et ulovligt kollektivt kampskridt fra SAS' side.

- I hele processen omkring suspenderinger har vi set meget alvorligt på det, siger Trine Kromann-Mikkelsen til Ritzau og uddyber:

- Det er jo også medlemmer af foreningerne, der har været udsat for chikane, så i den retning kunne man godt ønske sig lidt alvorlighed i forhold til dem, der blev chikaneret.

Pressechefen fortællere videre, at SAS har haft og stadig har en intern proces kørende, fordi man ikke ønsker at dømme nogen, som ikke har gjort det, der er mistanke om.

- Det er en mistanke om at have chikaneret andre kolleger, som vi også har beviser på, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Beviserne er blandt andet sms-beskeder, konstante opkald og mails til ansatte, som er tjekket på et fly for at gå på arbejde, fortæller pressechefen.

- Men det, som er vigtigt for os, er, at vi får en snak med alle dem, som er blevet suspenderet.

- Det har vi haft i går (torsdag, red.) og i dag (fredag, red.), og det skal vi have igen i næste uge. I forbindelse med de samtaler har vi allerede trukket seks suspenderinger, så der nu er 21 suspenderede tilbage, siger hun.

Men hos kabinepersonalets fagforening er der ikke tilfredshed med, at flere af de kabineansatte stadig er suspenderet efter sidste weekends faglige konflikt.

Ifølge CAU er kabinepersonalets hovedforbund, FTF, enig i dette. Derfor har FTF begæret et såkaldt fællesmøde i Dansk Arbejdsgiverforening, hvor forbundet kræver, at SAS øjeblikkeligt stopper kampskridtet.

- Vi har modtaget begæringen fra FTF om et fællesmøde, og det accepterer vi.

- Vi har endnu ikke kendskab til, at der er sat en dato, men vi følger spillereglerne på arbejdsmarkedet, så når der bliver begæret et fællesmøde som dette, så følger vi reglerne til fulde, siger SAS' pressechef.

/ritzau/