Se filmen her: Zoo i København fanger sjælden fladhovedet kat på video

Zoo i København har gjort et scoop med optagelsen af særdeles sjælden kat i Malaysia.

Detr drejer sig om den fladhovedede kat, som Zoo har filmet i den tætte, malaysiske jungle.

Det er første gang i verden, at man har optagelser af både voksen og unge, så der er tale om sensationelle optagelser.

For nogle uger siden var Zoo så heldig at fange helt unikke optagelser af den fladhovedede kat på kamerafælder i Malaysia.

Katten lever i Malaysias regnskov og er på størrelse med en huskat.

Zoo har kamerafælder i Krau Wildlife Reserve i en helt andet sammenhæng: Fordi Zoo arbejder målrettet med at udforske skaberak-tapirens levevis.

- De to optagelser er helt unikke, dels i skarpheden og dels fordi optagelserne viser, at den fladhovedede kat klatrer ganske glimrende, noget zoologer ikke troede. Det er første gang, man har sådanne optagelser, siger Bengt Holst, der er videnskabelig direktør i Zoo.

Den fladhovedede kat er et stærkt truet dyr; man regner med, at bestanden lige nu er nede på kun et par tusinde og desværre er for nedadgående.

Zoo er, som en afleder af tapirprojektet, nu gået i gang med at studere kattens adfærd, blandt andet dens fangstadfærd, som er særlig interessant.

- Den fladhovedede kat er en eminent fisker. Men vi ved ikke, om den fanger fisk, fordi den er 120 procent bedst til dét, eller om den fisker, fordi den har svært ved at konkurrere med andre arter i fangst af fugle og mindre pattedyr. Zoos undersøgelser viser, at den faktisk også er en ganske habil jæger på land, siger Bengt Holst.

[youtube_sc url="http://www.youtube.com/watch?v=98zJ_xivFFQ" color="white" theme="light" modestbranding="1" autohide="1" controls="0" fs="1"]

 

Dagens Gossip