Se video og fotos: Politiet beder om mere hjælp i drabssag fra Tagensvej i København

[gallery link="file" columns="5" orderby="rand"]

Københavns Politi beder nu om mere hjælp i sagen om drabet på den 54-årige finske statsborger Veli Matti Rissanen, der fredag den 1. juni 2012 kl. 09.15 blev fundet dræbt på Tagensvej 217.

Derfor offentliggør man nu disse billeder og en lille video.

På billederne ses den dræbte hæve penge søndag den 6. maj 2012 kl. 11.47 ved hæveautomaten i Danske Bank, Frederikssundsvej 52 i Nordvestkvarteret.

Samtidig vises fotos af nogle nøgler, der blev fundet i den dræbtes lejlighed.

Nøglerne beskrives som: Sort nøglesnor med karabinhage isat 3 nøgleringe. I den ene nøglering isat 2 stk. nøgler og 1 stk. nøglebrik

- 1 stk. 6 stiftet RUKO-nøgle,

- 1 stk. ABUS-nøgle muligt til en wirelås eller lignende, samt

- 1 stk. nøglebrik - på de ene side mærket ”Deister Electronic”, på den anden side ipræget ”-02400121”.

"Deister Electronic” er en international virksomhed, der fabrikerer elektronisk sikkerhedsudstyr. Firmaet har base i flere lande, bl.a. USA og Tyskland, men umiddelbart ikke i Danmark

[kaltura-widget uiconfid="534" entryid="1_6kgwuitn" width="400" height="330" addpermission="" editpermission="" /]

Efterforskningsleder Hans Erik Raben fra Drabssektionen i Københavns Politi fortæller, at den dræbte levede et meget ensomt og indesluttet liv, og at hans omgangskreds og sociale netværk var meget lille eller stort set lig nul, blandt andet fordi han kun talte finsk.

Den dræbte levede meget på gaden, hvor han formodentlig færdedes i misbrugsmiljøet blandt andre alkoholikere, og på gaden i øvrigt som flaskesamler.

- Vi appellerer til vidner, der kender eller har set den dræbte eller kender hans omgangskreds, færden med videre, og vi vil også meget gerne tale med personer, som har kendskab til nøglerne, vi fandt i lejligheden, siger Hans Erik Raben .

Politiet appellerer også til vidner, personale på Herberger m.v., om at rette henvendelse til Københavns Politi, såfremt man ligger inde med viden om, hvor især alkoholikere af finsk afstamning samles.

- Vi er interesseret i alle oplysninger om andre tilholdssteder, klubber m.v. i København og omegn, hvor personer af finsk afstamning kan tænkes at mødes, siger politikommissær Hans Erik Raben.

Oplysninger om sagen kan gives til Københavns Politi på telefonnumer 114 eller +45 33 14 14 48.

 

Dagens Gossip