Sexperter forudser: 2015 bliver buttpluggens år - for mænd

Skrevet af Ninna Andreasen

13/01/2015

Mest læste i dag

Det er svært at spå og som bekendt især om fremtiden.

Alligevel giver tre sex-eksperter deres bud på, hvilke tendenser der bliver kendetegnende for 2015 set fra sengekanten. Det skriver Tidens Kvinder.

Ifølge sexolog, forfatter og journalist Sara Skaarup kommer den erotiske udforskning især til at så i mandenumsens tegn.

Læs også: 5 grunde til at en stor røv er sund og god for hjernen 

”Jeg ser blandt andet en tendens for seksuel leg, hvor kvinder og mænd bytter roller. F.eks. med ’pegging’, hvilket betyder, at kvinden tager manden bagi med en strap-on. Der kommer i det hele taget mere fokus på, at manden har et nydelsespunkt bagi – og det bliver ikke længere betragtet som noget homoseksuelt i takt med at homofobien er faldende. Derfor vil vi måske også se, at det bliver mindre odiøst at bruge buttplugs, især for mænd, hvor der længe har været fokuseret enormt meget på selve penis som primær vej til nydelse,” fortæller Sara Skaarup til Tidenskvinder.dk.

Det er ikke kun i forhold til buttpluggs, at de seksuelle grænser vil blive udfordret.

Sara Skaarup mener også, at mange flere danskere vil eksperimentere med swingerfester, maskerader og pikant påklædning. Den udvikling hænger ifølge sexologen sammen med, at vi ikke længere er så bange for at forene det festlige med det erotiske.

Læs også: Nu er den her: Pinden, der hjælper dig med at lave gode numse-selfies 

Og så skal nogle områder især af kvindekroppen tilbage til de glade 70’ere, hvor kvinderne “lod skægget stå” og kroppen blev hyldet, selvom den ikke er perfekt. Det mener trendeksperten Julia Lahme.

”Vi kan stadig dyrke vild og hård sex, men det bliver med mere dybde. Vi kommer helt sikkert til at se en tendens til mere ’70’er-sex’, hvor kvinderne beholder busken og hvor det i højere grad er berettiget at være kvinde i stedet for en ung pige. Bryster, der har ammet får større status, og seksualiteten og kroppen behøver ikke at være så finpoleret, som vi har været vant til,” uddyber Julia Lahme.

Læs også: 6 grunde til, at du skal dyrke morgensex 

Redaktør på Tidens Kvinder Helle Hartz tror også, at 2015 bliver året, hvor vi tager mere ansvar for vores lyst og kærlighed - trods en høj skilsmisserate.

”Jeg tror, at flere danskere er villige til at give parforholdet en ekstra chance ved at arbejde på parrelateret udvikling. Men også på den personlige front tager vi mere ansvar for vores lyst og seksualitet, og det ses bl.a. i den stigende interesse for tantra, som tidligere er blevet opfattet som noget meget spirituelt med røgelsespinde, orange gevandter og tingel-tangel. Jeg tror, at tantra på alle måder kommer til at storhitte i 2015, hvor selv helt almindelige dameblade skriver om tendensen, der både kan være givende for den personlige, seksuelle udvikling såvel som for forholdet,” fortæller Helle Hartz.