SF'ere vil nedtone truslen fra Islamisk Stat

Skrevet af admin

18/04/2015

Mest læste i dag

Referencer til "Islamisk Stat", "al-Qaeda" og "hellige krigere" skal slettes for ikke at pege for direkte på islamistiske radikale. I stedet skal de erstattes af mere neutrale ord, som åbner for, at radikalisering foregår i mange forskellige miljøer.

Det mener flere lokalafdelinger i SF, som forud for partiets landsmøde har indsendt ændringsforslag til den udtalelse, som SF'erne ventes at vedtage på landsmødet.

Udtalelsen er normalt genstand for flere timers debat på SF's landsmøde, og det fører jævnligt til afstemninger om ændringsforslagene, hvis ikke partiledelsen og baglandet kan snakke sig til rette om teksten.

SF i Albertslund begrunder sit forslag om at slette "hellige krigere" fra udtalelsen sådan:

- Det er ikke kun den islamistiske radikalisering, der skal sættes ind over for. Der findes også andre miljøer og personer, der medvirker til radikalisering. Ved at nævne ordene "hellige krigere" peger vi for meget på de islamistiske radikale, lyder det fra SF Albertslund.

SF's lokalafdeling i Randers mener, at en henvisning til "Islamisk Stat" og "Al Qaeda" skal slettes og erstattes med "miljøer som angriber vores demokrati og frihedsrettigheder.

- Vi skal bekæmpe alle former for radikalisering og ikke kun de islamiske. Radikalisering foregår i mange forskellige miljøer, og ved at nævne udelukkende islamistiske miljøer er vi med til at udstille selve religionen som en synder, lyder begrundelsen fra SF Randers.

Også SF i Hjørring vil have "Islamisk Stat" og "Al Qaeda" slette fra udtalelsen. Men det skyldes mere bekymring for, at det kan lede unge mennesker i en forkert retning:

- At benævne nogle radikaliserede grupper kan virke som vejviser for frustrerede og vrede mennesker, der søger eksplosiv udløsning for deres vrede, lyder begrundelsen fra SF Hjørring.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, fastslår dog, at hun ikke ser nogen problemer i en klar omtale af truslen fra islamistiske miljøer og Islamisk Stat.

- Det er godt at være opmærksom på, hvem der er den største udfordring. Det er blandt andet Islamisk Stat. Der er en meget stor trussel fra islamistiske miljøer, og det er nok den største udfordring i Danmark, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun ser dog også en trussel fra ekstreme højreorienterede i Aarhus:

- Men vi må bare erkende, at den ikke er lige så stor. De kaster ikke bomber eller skyder på folk i gaderne, så der er en forskel i dimensionerne. Men jeg lukker ikke øjnene for, at der er andre radikaliserede miljøer, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/