Shopping-ekspert afslører: Sådan får supermarkederne dig til at blive længere i butikken

Skrevet af Emil Martesen

02/03/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En forbrugerpsykolog har nu sat ord på, hvordan supermarkederne bruger en række tricks for at holde kunderne i butikken.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at vi i 2023 lever i en verden, hvor du ikke engang kan gå ned ad gaden uden at se en plakat eller lignende for at lokke dig til at købe noget. 

Og et af de mest udbredte steder for gode tilbud er i supermarkedet. 

For selvom du måske føler du er i stand til at besøge dit lokale supermarked, så er der en lang række hemmelige tricks, som straks sætter dit hoved i gang, når du lægger vejen forbi supermarkedet. 

Og oftest lægger du ikke engang selv mærke til det. 

Forbrugerpsykologen lægger ikke skjul på, at supermarkeder oftest spiller musik i butikken, da det får folk til at synes, at det er ‘sjovt at være der’, og det kan desuden dig lidt af et adrenalinsus, og dermed give dig lyst til at shoppe i længere tid. 

Det finder hovedsagtligt sted i julen, når den ene julesang efter den anden brager igennem højtalerne: 

“"Det er svært at gøre supermarkeder sjove på grund af deres natur, så ved at gøre det sjovt, får kunderne lidt adrenalinsus”, siger han ifølge det britiske medie Chronicle

Dette kan give dig en bedre følelse, hvorfor du oftest har en tendens til at blive ved med at shoppe for at holde følelsen i gang. 

Udover at benytte sig af musik, så kan supermarkeder også bruge visse aromer til at opmuntre dig til at købe mere. 

Det gælder blandt andet en lang række dufte i butikken, såsom duften af frisk brød fra bageriet eller lignende. 

Han lægger heller ikke fingre imellem, når han siger, at det er et af de mest benyttede tricks i alle former for supermarkeder.