Forside Nyheder Sidste jordiske rester fra MH17 er fløjet til Holland

Sidste jordiske rester fra MH17 er fløjet til Holland

Sidste jordiske rester fra MH17 er fløjet til Holland

Lige nu læser andre

Mere end ni måneder efter, at det malaysiske passagerfly MH17 blev skudt ned over oprørsområder i det østlige Ukraine, blev de sidste jordiske rester af de 298 ofre lørdag fløjet til Holland.

Et hollandsk C-130-militærfly landede med syv kister om bord i den militære lufthavn i Eindhoven. Her stod flere ministre og familier til de døde og tog imod ved en kort højtidelighed,

De jordiske rester blev herefter ført i af sted i en lang bilkolonne til Hilversum nær Amsterdam. Det skete ad motorvejen, der var lukket for al trafik for at vise respekt for ofrene.

I Hilversum er efterforskere samlet for at fastslå, hvad der nøjagtigt skete, da flyet efter alt at dømme blev ramt af en raket 17. juli i fjor.

Læs også

Flyet var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia, da det styrtede ned. Prorussiske oprørere er under mistanke for at have skudt flyet ned med et russisk Buk-missil.

Den militære flyvning fra Kharkiv i Ukraine lørdag var den 10. i rækken, som det hollandske luftvåben har foretaget i forbindelse med det styrtede fly, og det markerer afslutningen på operationen.

I alt er der transporteret 250 kister til Holland. Eksplosionen på flyet var så voldsom, at ligdele blev spredt ud over en flere kilometer lang radius.

De fleste om bord i det malaysiske fly var hollændere. To af ofrene er aldrig blevet identificeret.

Inden for de seneste uger har internationale eksperter igen fået tilladelse til at foretage undersøgelser på ulykkesstedet i Ukraine, hvor der fra sidste forår har udspillet sig voldsomme kampe mellem prorussiske oprørere og den ukrainske hær.

Her har efterforskerne foretaget 60 centimer dybe udgravninger, og det har resulteret i fundet af flere jordiske rester, vielsesringe og dele af bagage.

Dermed er undersøgelsen i Ukraine afsluttet.

– Vi har gjort alt, hvad der er menneskelig muligt, siger lederen af undersøgelsen, Pieter-Japp Aalbersberg.

/ritzau/dpa

Læs også

Ads by MGDK