Skat efterlyser ejere til 19 millioner kroner: Har du penge til gode?

05/01/2017 10:45

Emil Ryttergaard

Nyheder
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Bugnende bankkonti mangler ejermænd, og derfor eftersøger Skat nu ejere til 2500 bankkonti.

Mest læste i dag

Hvis du synes, at der mangler lidt penge på kontoen, så kan det være at du får en håndsrækning fra uventet side. 

Skat er nemlig på jagt efter ejermændene af efterladte bankkonti, der enten mangler person- eller virksomhedsnumre, og det er ikke småpenge, der gemmer sig på de mange konti. 

 

Samlet set står der 19 millioner danske kroner og godter sig på bankkonti i danske banker, herunder Danske Bank, Saxo Bank, Nykredit og en række mindre sparekasser og pengeinstitutter.

Derfor har Skat nu lagt kontonumre og navne ud på samtlige konti, og håber at de rette ejere gør krav på pengene inden for de næste 12 måneder. 

- Vi har ingen interesse i at inddrage pengene. Vi vil meget hellere have fundet ejerne, og derfor efterlyser vi ejerne i Statstidende, fortæller Johnny Schaadt, der er underdirektør i SKAT. 

Inden man griber knoglen i frygt for at det kan være børneopsparingen der ryger, så maner Skat til ro. De pågældende konti har nemlig alle været spærret de sidste 2½ år, før at ejerne kan eftersøges. 


- Samlet set bliver der brugt mindst 3½ år på at finde ejerne. Hvis det ikke lykkes at finde ejerne i den periode, så tilfalder pengene statskassen. Hvis man derimod mener, at man er én af de efterlyste ejere, så skal man kontakte sit pengeinstituttet, forklarer Johnny Schaadt. 

Beløbene på de enkelte konto varierer meget. Der er kun 23 konti, hvor der står mere end 100.000 kroner på, og på den absolut fedeste konto, står der over 400.000 kroner. 

Det er iøvrigt også kun anden gang indenfor få måneder, at Skat eftersøger ejere. I oktober sidste år søgte skattevæsenet ejere til 8500 konti, hvor der samlet set stod 90 millioner kroner og ventede.  

Hvis du mener, at du har penge til gode, så kan du selv tjekke om dit navn står på listen over bankerne lige her, og har du penge til gode, skal du henvende dig til den pågældende bank.