Skoleledere: Kvaliteten af undervisningen halter

Uforberedte lærere og kun delvist rettede elevopgaver. Kvaliteten af undervisningen i folkeskolen er under pres. Det vurderer adskillige skoleledere i en rundspørge, som Politiken Research har foretaget blandt landets omkring 1200 folkeskoler.

Af de 341 skoleledere, der har svaret, oplever 62,8 procent, at lærerne på deres skole bruger mindre tid på forberedelse på grund af de nye arbejdstidsregler, der trådte i kraft i august.

Og mange steder går det ud over undervisningen, lyder det fra skolelederne skriver Politiken.

Af de 62,8 procent mener hovedparten, at den mindre forberedelsestid "i høj grad" eller "i nogen grad" har negative konsekvenser for undervisningen.

En konsekvens, der ifølge lærerformand Anders Bondo Christensen betyder, at eleverne får et dårligere udbytte af undervisningen, end de behøvede.

- God undervisning er afhængig af, at den bliver tilrettelagt efter den enkelte elev. Med mindre forberedelsestid går muligheden for at differentiere fløjten, siger Anders Bondo Christensen til Politiken.

De nye arbejdstidsregler betyder, at lærerne i snit skal undervise to klokketimer mere om ugen, og at de som udgangspunkt skal være på skolen i arbejdstiden.

Ifølge Michael Ziegler (K), der var chefforhandler for Kommunernes Landsforening (KL) under forårets overenskomstforhandlinger i 2013, er der stadig plads til at forberede sig.

- Som billedet så ud før, underviste lærerne i snit 16,3 klokketimer, og nu skal de så undervise to timer mere. Så der er stadig tid til forberedelse og andre opgaver, siger Michael Ziegler til Politiken.

Præcis hvor meget mindre forberedelse den gennemsnitlige lærer har fået, ved ingen af parterne.

Tidligere havde lærerne en fast forberedelsestid per undervisningstime, som de selv kunne råde over. Nu er det skolelederen, der bestemmer, hvilke forhold der kan være mellem forberedelse og undervisning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip