Skræmmende fund i pandekager: Spis dem ikke

Foto: Shutterstock

Har du købt disse pandekager, må du ikke spise dem. Der er nemlig blevet fundet listeria i dem.

Hvis du har købt dessertpandekager for nylig, er det vigtigt, at du ikke spiser dem, inden du har tjekket, om de er omfattet af den seneste tilbagekaldelse fra Dagrofa.

Læs også

Anna blev træt af sin ulydige robotplæneklipper - nu får hendes video hele internettet til at grine

I en pressemeddelelse skriver Dagrofa nemlig, at der er blevet fundet et lavet indhold af den sygdomsfremkaldende bakterie listeria i dessertpandekage fra Gestus. Derfor har man naturligvis besluttet at tilbagekalde dem fra alle deres butikker.

Dessertpandekagerne er blevet solgt i en lang række butikker hele landet over, hvilket omfatter både Meny, Spar, Min Købmand, Let-køb, Løvbjerg og Nemlig.com samt enkelte andre butikker.

Dagrofra gør det desuden klart, at der kun er blevet fundet listeria i 'i et mindre parti' af pandekagerne. Det ændrer dog ikke på, at de har valgt at være forsigtige, og har derfor tilbagekaldt hele partiet.

Mere konkret er der tale om et parti med dessertpandekager, der har en bedst før-dato, der hedder den 29. august.

"Da vækst af bakterien ikke kan udelukkes, kan det ikke udelukkes, at pandekager fra dette parti udgør en risiko," skriver Dagrofa i deres pressemeddelelse.

Listeriainfektion er en sygdom, man kan få, hvis man indtager bakterien listeria. Det er dog en bakterie, der er at finde overalt, hvorfor det er noget, som alle spiser fra tid til anden.

Langt de fleste vil derfor også på et eller andet tidspunkt opleve, at de bliver smittet med bakterien, men det er bestemt ikke alle, der bliver syge af den.

Indtager man den, kan listeriabakterien forårsage blandt andet diarré og influenzalignende symptomer. For ældre, gravide, diabetikere eller personer med nedsat immunforsvar er der dog en risiko for, at den kan forårsage mere alvorlige symptomer.

Læs også

Steves utroskab blev afsløret i avisen: Nu griner tusindvis

Har du købt disse dessertpandekager fra Gestus, er anbefalingen fra Dagrofa, at du enten returnerer dem til butikken, hvor de er købt, eller kassere dem.

 

Dagens Gossip