Slår fast: Her skal du stadig bruge mundbind

Foto: Shutterstock

Det er ikke alle steder, hvor du kan lade mundbindet blive hjemme. Skal du ud at flyve, er det nemlig stadig et krav.

De fleste gældende restriktioner bliver udfaset fra 1. februar. Det betyder, at du ikke længere behøver at iføre dig et mundbind eller visir, når du skal i supermarkedet, biografen e.l.

Læs også

Første gang efter operation: Nu viser Anne Gadegaard dem frem

Det er dog ikke alle steder, at kravet om mundbind fra næste måned, hvor kategoriseringen af coronavirus som samfundskritisk sygdom også ophører.

Hvis du skal ud at flyve, er det vigtigt, at du ikke smider dine mundbind ud. Det er nemlig fortsat et krav, at du har mundbind på, når du opholder dig i en lufthavn i Danmark.

Det afslører Aalborg Lufthavn, der på deres hjemmeside skriver, at der fortsat er et krav om brug af mundbind eller visir i deres lufthavn. De skriver desuden, at det også er et krav, der gælder for alle andre lufthavne i EU.

Dermed kan det konkluderes, at det også er et krav, at man er iført enten mundbind eller visir, hvis man skal flyve fra Billund Lufthavn eller Kastrup Lufthavn.

"Mundbind/visir er fortsat obligatorisk i Aalborg Lufthavn og alle andre lufthavne i EU," skriver Aalborg Lufthavn på deres hjemmeside.

Havde du planer om at smide dine mundbind ud, bør du derfor overveje det igen. Det er i hvert fald tilfældet, hvis du har planer om at skulle ud at flyve. Det kommer du nemlig ikke, hvis du ikke har mundbind eller visir på.

Læs også

Nu er coronapillen godkendt til brug

Det fremgår ikke af deres hjemmeside, hvor lang tid kravet om brug af mundbind eller visir kommer til at gælde i lufthavnen.

 

Dagens Gossip