Slet den med det samme: Farlig svindel-SMS i omløb

Skrevet af Kamille Isaksen

4 dage siden

|

11/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere borgere advares nu mod svindel-SMS.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi lever i en digital tidsalder. 

I takt med den stigende digitalisering bliver borgere i Danmark udsat for stadig mere sofistikerede svindelforsøg. Seneste advarsel kommer fra Danmarks Domstole, som melder om en bølge af falske sms'er, der angiveligt kommer fra domstolene selv. 

Det skriver SE & HØR.

Flere borgere har rapporteret, at de har modtaget sms'er, der hævder at indeholde Digital Post fra Danmarks Domstole.

I virkeligheden er disse beskeder svindel, og domstolene har klart distanceret sig fra dem via deres hjemmeside. Modtagerne bliver bedt om at klikke på et link og opdatere deres oplysninger – en fælde, der kan føre til alvorlige konsekvenser: "Hvis du modtager en sådan sms, skal du slette sms’en," advarer Danmarks Domstole.

En bekymrende tendens

Politiets data indikerer, at brugen af falske sms'er som svindelmetode er på fremmarch. National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har rapporteret en stigning i anmeldelser af sms-svindel på 130 procent sidste år. Mange af disse beskeder foregiver at være fra troværdige kilder som banker, Skat eller fragtfirmaer, hvilket gør det nemmere for svindlerne at narre folk.

Svindlerne bruger ofte links i sms'erne til falske websider. Når modtagerne klikker på disse links og indtaster personlige oplysninger som kortoplysninger eller MitID, kan svindlerne opsnappe og misbruge disse data. Denne type kriminalitet klassificeres som it-relateret kriminalitet, og sidste år modtog politiet over 35.000 anmeldelser om denne type svindel.

NSK opfordrer borgere til at være på vagt over for beskeder, der beder om personlige oplysninger. Det er vigtigt at stoppe op og overveje, før man reagerer på sådanne henvendelser.