Sluk for din elektronik i dag: Prisen er tårnhøj

Foto: Shutterstock.com

El-prisen kommer til at stikke helt af i dag.

Hvis du er blandt de danskere, der har en flexaftale med din eludbyder, hvor prisen skifter hver time, så bør du holde så meget elektronik slukket som muligt hele dagen. 

Så selvom det ingens næse er gået forbi, at krisen raser, så bør du alligevel undgå at køre tøj- og opvasken eller lade bilen op. 

El-prisen kommer nemlig til at være svimlende høj.

Allerede fra klokken 09:00 stiger prisen til over 3,01 kr./kWh. Det er uden moms og afgifter. 

Fra klokken 09:00 vil den fortsætte med at ligge på et stabilt højt niveau, og det er først klokken 20.00 i aften, at den langsomt begynder at falde. 

Det klogeste tidspunkt for dig at starte dine elapparater vil altså være klokken fra klokken 22.00 og frem, da prisen på en kWh vil snige sig under de 2.00 kr./kWh. 

Det dyreste tidspunkt på dagen er klokken 16.00 og 17.00. Her vil prisen på en kWh ligge på henholdsvis 3,11 og 3,12 kroner. 

De dyre priser kommer i kølvandet på det kolde vejr og den ikke eksisterende vind. 

Det er fortsat billigt, men alligevel næsten dobbelt så dyrt som de billigste tidspunkter på dagen. 

Noget tyder også på, at prisen på el vil fortsætte sin langsomme fald. Klokken 23.00 vil prisen snige sig ned på en 1,44 kr./kWh. 

Først klokken 13.00 kan vi se priserne fra 00.00 til 23.59, og derfor ved vi endnu ikke, hvad den reelle pris kommer til at ligge på. 

Danskere der har en fast elpris, skal ikke bekymre sig om, at det i dag koster spidsen af en jetjager, da de hele tiden ved, hvad prisen er på deres el. 

Men de danskere der har en flexaftale, vil nok finde det mest tilfredsstillende at bruge så lidt strøm som muligt i aften, da prisen altså er svimlende høj. 

Læs også

Nordjysk pensionist med held i sprøjten: Har stor jule-overraskelse til datteren

 

 

.

Dagens Gossip