Slut med øl: Carlsberg lukker ned i Rusland

Skrevet af Mathias Nielsen

114 uger siden

|

10/03/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Virksomheden tager nu den fulde konsekvens af Ruslands invasion af Ukraine.

Dagens topnyheder

Den danske bryggerigigant Carlsberg Group tager nu et stort skridt i forhold til at bremse sine aktiviteter i Rusland.

Nu skriver Carlsberg Group i en fondsbørsmeddelelse, at brygning og salg af Carlsberg-øl bliver stoppet i Rusland.

“Som hver dag går, stiger vores chok over den frygtelige humanitære krise, der udspiller sig i Ukraine. Tusindvis af liv går tabt, og millioner af mennesker bliver ramt. Vi står sammen med det ukrainske folk og folk over hele verden i at fordømme den russiske invasion på det kraftigste. Vi er fuldt ud forpligtet til at overholde alle relevante sanktioner, som med rette er pålagt af EU og andre internationale organer.”

I sidste uge meddelte Carlsberg, at der ikke ville være nye investeringer eller eksport fra Carlsberg Group til Rusland.

Siden da har de indstillet al annoncering fra både Carlsberg-gruppen og Baltika Breweries i Rusland, og stopper nu også med at producere og sælge flagskibsmærket, Carlsberg, på det russiske marked.

Baltika Breweries vil blive drevet som en separat virksomhed med det formål at støtte virksomhedens medarbejdere og deres familier.

Med hensyn til forventninger omkring dette års regnskab, siger Carlsberg:

“Udviklingen i Ukraine og Rusland vil påvirke koncernens finansielle resultater negativt for 2022.

Koncernens aktiver på begge markeder kan også være genstand for ikke-kontante værdiforringelse og nedskrivninger. I 2021 tegnede Rusland og Ukraine sig for cirka 13 % af koncernens omsætning og cirka 9 % af driftsoverskuddet fra vores tre regioner.”

Dermed er Carlsberg en af mange virksomheder, så vælger at miste omsætning for at vise solidaritet med Ukraine og modstand mod Rusland.