Smørrebrød gennem tiderne skildres i ny bog

 

Du får historien om, hvordan smørrebrødet udvikler sig fra det daglige brød for den jævne dansker til at blive en celeber luksusspise i 1890’ernes København. Om dets storhedstid op gennem 1900-tallet, til dets fald i 1970’erne - og endelig til dets renæssance i dag.

 

Smørrebrødet kom stærkt tilbage som kulinarisk specialitet omkring 2006 i København, og nu slår det igennem over hele landet, ligesom det er begyndt at få international bevågenhed.

 

Herhjemme er der kommet seriøse og ambitiøse smørrebrødsrestauranter i bl.a. Esbjerg, Odense, Vejle og Århus. Disse, og en perlerække af de bedste gamle og nye københavnerrestauranter, portrætteres i bogen, med stor vægt på at lade menneskene bag smørrebrødet komme til orde.

 

Forfatteren Ole Troelsøe har en unik indsigt i smørrebrødsverdenen, en indsigt han har erhvervet gennem en 46 år lang kærlighedsaffære med det højt belagte smørrebrød. Det fortæller han om i bogen, hvis læser vil opleve, at smørrebrøds- verdenen er stærkt forskelligartet og facetteret.

 

De tider er ovre, hvor man kunne tale om en “smørrebrødsrestaurant” og derfor er restaurantportrætterne opdelt i kategorier som Modernisterne, Klassikerne og Den gamle skole.

 

Dagens Gossip