Sneen er på vej: Meteorologisk Institut melder om op til 25 cm sne tæt på Danmark

Skrevet af Mathias Madsen

18/11/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vinteren er for alvor på vej.

Dagens topnyheder

De seneste mange uger har danskerne kunne nyde godt af usædvanligt høje temperaturer for årstiden. 

De sidste par dage har dog været præget af kraftig blæst og kulde, og fredag markerede starten på kulden. 

Det var nemlig den første dag i mere end én måned, hvor danskerne har kunne opleve temperaturer, der er lavere end normalt for årstiden, og vejrudsigten tyder også på, at kulden er kommet for at blive. 

Fredag blev desuden ifølge Presse-fotos.dk dagen, hvor Danmark fik sin første sne denne vinter. 

Den faldt på Bornholm, og ikke langt fra Danmark forventer man faktisk væsentlig mere sne inden for den nærmeste fremtid. 

Det skriver NRK

I det sydlige Norge advarer landets meteorologiske institut således om, at der de næste 24 timer vil falde mellem fem og 15 centimeter sne, og lokalt kan der endda falde op til 25 centimeter. 

Instituttet advarer derfor om forlænget rejsetid i store dele af landsdelen og opfordrer nordmændene til at tage deres forholdsregler. 

"Nogle rejser kan have længere rejsetid. Køreforholdene kan være lokalt vanskelige," lyder det bl.a. i en advarsel fra instituttet. 

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss forudser desuden, at der "hurtigt kan opstå trafikale problemer," og han opfordrer nordmændene til at få skiftet til vinterdæk, hvis det ikke allerede er gjort. 

"Det skal gøres nu. [...] biler med sommerdæk har ikke så meget at lave der [red. på vejene]," lyder det således fra statsmeteorologen.