Socialdemokratiet vil indføre topskat på arv

Polfoto: Kenneth Lysberg Koustrup

Det er rigtig surt, at skulle betale skat af penge, som man har arvet efter et dødsfald. Det kan komme til at ændre sig for dem, der ikke arver de store beløber, mens dem der arver mange penge, skal punge mere ud.

Hvis et familiemedlem går bort, så vil der ofte være en arv, som man får del i. Afhængigt af beløbets størrelse vil det også betyde, at man skal betale en såkaldt arveafgift i skat. Det er der rigtig mange mennesker, der ikke mener er fair, da der allerede er betalt skat af de penge.

Socialdemokratiet er kommet med et nyt forslag, der skal gå ind og pille ved arveafgiften, og deres forslag følger deres generelle politik. De vil give mere til dem, der ikke har så meget, og tage mere fra dem, der har lidt mere.

De ønsker nemlig at hæve bundgrænsen for, hvornår man skal betale skat af modtaget arv, og samtidig vil hæve procentsatsen for, hvor mange penge man skal betale i arveafgift, hvis beløbet er stort.

Helt præcist så ønsker Socialdemokratiet at hæve bundfradraget far de nuværende 289.000 kroner til 500.000 kroner. Samtidig vil borgere der arver mere end tre millioner kroner skulle beskattes med hele 30 procent.

De fleste mennesker efterlader ikke meget i arv

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen mener, at færre af de almindelige lønmodtagere vil blive omfattet af den nye arveafgift, da den gennemsnitlige arv sjældent er på mere end tre millioner kroner.

”De fleste helt almindelige mennesker efterlader sig ikke ret meget i arv, og dermed arver langt de fleste almindelige mennesker heller ikke nogle store summer,” fortæller Mette Frederiksen ifølge TV2 og uddyber:

”Der er til gengæld nogle i toppen af samfundet, der efterlader sig rigtig mange penge, og der er dermed nogle, der arver rigtig mange penge,” lyder det fra partiformanden.

Danmark er for lille til store forskelle

Tiltaget med højere bundfradrag og topskat på arv, som Socialdemokratiet selv kalder det, er en del af et udspil, som de kalder ”Danmark er for lille til store forskelle”. Det er 18 tiltag, som alt i alt skal bidrage til, at Danmark får et mere retfærdigt samfund.

Mette Frederiksen mener, at den ekstra topskat på høje arvesummer, vil komme flertallet til gode, da det i forvejen ikke er mange mennesker, der efterlader de helt store summer i arv.

”Der er nogle få, som giver rigtig mange penge videre til næste generation,” lyder det fra partiformanden, der slutteligt fortæller, at de godt kan bidrage med lidt mere end de gør i dag.

TV2 fortæller, at Socialdemokratiet allerede i august spillede ud, at de ønskede at ændre ved arveafgiften, men på daværende tidspunkt satte de ikke noget beløb på. Dengang bakkede både Alternativet, Enhedslisten, SF og Radikale op om forslaget, mens regeringspartierne var imod.

Læs også

95-årig kvinde nægtet plads på plejehjem

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip