Søren Herskind: Kvindelandsholdet har været enstrenget

Det danske kvindelandshold i håndbold har spillet for stereotypt, og det skal der laves om på.

Det mener Søren Herskind, som fra den 1. juni bliver assistent for den kommende landstræner, Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi skal være bedre til at udnytte spidskompetencerne på holdet. Der skal være et dybere taktisk koncept, især defensivt, hvor det har været meget enstrenget, siger Søren Herskind.

Han og Klavs Bruun Jørgensen dannede for nogle år siden trænerduo hos den nu lukkede storklub AG København. Her opererede de for eksempel med flere typer forsvar i kampene.

Det skal også indføres på landsholdet, som i december går efter medalje ved VM på hjemmebane.

- Hvis jeg skulle spille mod Danmark, ville jeg tænke, at det var nemt at forberede sig, for der er ingen variationsmuligheder, siger Søren Herskind.

- Vi skal have to forsvar, måske tre, som i princippet er lige gode. Det kan vi godt nå. I AG fik vi seks uger i opstarten med spillere, der aldrig havde spillet sammen før, og på de seks uger lavede vi et hold, der aldrig tabte, siger han.

Trænerne, der tirsdag blev præsenteret som afløsere for fyrede Jan Pytlick og dennes assistent, Ulrik Kirkely, får nok ikke gennemført alle ændringer til perfektion, inden VM begynder i december.

Men det gælder om at komme i gang med det samme, pointerer Søren Herskind.

- Det vil nok fungere bedre efter to år end efter et halvt år. Og det kan godt være, at vi ikke har tre forsvar, men kun to, når vi indleder VM.

- Men bare muligheden for at ændre taktik og lægge pres på modstanderen, giver en fordel. Det er rent strategiske valg, man må træffe.

- Jeg tror på, at det er en kæmpe fordel for os, hvis modstanderne ikke bare kan sige, at vi dækker op på en bestemt måde, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip