Søren og Eddy får udbetalt erstatning efter gidseltagning

Ifølge DR Dokumentar P1 er det endnu ikke er afklaret, om eller hvad de fire filippinske søfolk fra danmarkshistoriens værste og længste gidseltagning - den såkaldte Shipcraft-sag - får i arbejdsskadeerstatning.

Men i Danmark får filippinernes to danske kolleger, Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez udbetalt arbejdsskadeerstatning. Det oplyser direktør Fritz Ganzhorn i de to danske søfolks faglige organisation, Søfartens Ledere.

- Jeg kan oplyse, at vi er meget langt med begge vores medlemmers arbejdsskadesager. Så langt, at de begge modtager udbetalinger, men sagerne er formelt ikke afsluttet endnu, siger Fritz Ganzhorn til Ritzau.

Direktøren tilføjer, at Søfartens Ledere sætter stor pris på den imødekommenhed og effektivitet Arbejsskadestyrelsen og andre myndigheder har ydet forbundets to medlemmer og Søfartens Ledere i sagen.

Udenlandske søfolk har krav på, at faglige organisationer varetager deres retslige interesser i Danmark.

- Det er et system, der er opbygget, og som rederne gennem Danmarks Rederiforening betaler til.

- Det er søfartens faglige organisationer, der varetager udenlandske søfolks retslige interesser i forhold til dansk lovgivning, primært forhold som arbejdsskader og sygedagpenge, siger Fritz Ganzhorn.

De fire filippinere er ikke medlem af Søfartens Ledere, der organiserer kaptajner og styrmænd.

Når det gælder menige udenlandske søfolks interesser - som de filippinske - er det ifølge Fritz Ganzhorn paraplyorganisationen CO Søfart, der varetager deres interesser.

Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez blev sammen med de fire filippinere kidnappet og taget som gidsler af somaliske pirater fra den danske Coaster Leopard i Det Arabiske Hav den 12. januar 2012.

Først efter 838 dage lykkedes det rederiet Shipcraft få dem frigivet mod en løsesum på hvad der svarer til 39 millioner kroner. De to danske søfolk er i dag ude af stand til at arbejde.

Den nu 50-årige Søren Lyngbjørn har oplyst til Ritzau, at han er blevet erklæret 50 procent invalid og har fået førtidspension.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip