Søren Pind sammenligner Herlufsholm med Socialdemokratiet

Foto: Folketinget

Søren Pind, der er tidligere Venstre-politiker, sammenligner på de sociale medier Herlufsholm med Socialdemokratiet.

Tidligere politiker Søren Pind har formået at tiltrække sig en del opmærksomhed på de sociale medier, hvor han har sammenlignet Herlufsholm med Socialdemokratiet.

Læs også

Efter TV 2-dokumentar: Nu er rektor fyret

Det er en sammenligning, der kommer i kølvandet på en TV 2-udsendelse, hvor flere tidligere elever åbner op om en kultur, der er præget af krænkelser, vold og mobning. Dette har efterfølgende kostet rektor Mikkel Kjellberg jobbet.

Ifølge Søren Pind er der dog en række politikere, der opfører sig 'hyklerisk'. Han mener nemlig, at man kan drage paralleller mellem Herlufsholm og Socialdemokratiet. Det afslører han i et opslag på Facebook.

Her slår han først og fremmest fast, at hvad der er foregået på Herlufsholm Skole ikke kan forsvares. Ligeledes kalder han sagen for forfærdende, hvorefter han langer ud efter flere politikere fra Socialdemokratiet.

"Lige så enkelt er det, at bestemte politikers adfærd ift. denne sag er ufattelig hyklerisk. Lad mig spørge: Da vi oplevede Carsten Hansen sexchikanesag, Frank Jensens sag, Jeppe Koefoeds sag - var der da nogen, der mente, der skulle lovgives om Socialdemokratiet? Eller at socialdemokratiet skulle lukkes?" skriver han.

Det er dog ikke alt, hvad han har at sige om Socialdemokratiet i forbindelse med de sager, der har været på Herlufsholm. Han kritiserer nemlig også det faktum, at flere socialdemokrater har udtalt, at der hersker en tavshedskultur blandt kostskoleelever.

"Og til de - socialdemokrater - som har gentaget og gentaget, at der hersker en tavshedskultur blandt kostskoleelever. Prøv lige at kigge på jeres eget parti og Frank Jensen f.eks. Det var jo velkendt. Virkelig velkendt hvilke adfærd, han havde. Jeg nævnte det specifikt op til kommunevalget i 2017 - og blev fordømt for det! Hvorfor? I vidste det jo godt, men tav. Så fri mig for, at man ikke kan ændre en tavshedskultur på anden måde end via lovgivning," skriver han.

Til slut slår han fast, at han mener, at de løsninger, som politikerne har talt om, ikke vil kunne løse problemet. Ydermere runder han af med at kalde det for et skamløst hykleri.

Læs også

Dronning Elizabeth sætter foden ned: Udelukker Harry og Andrew

"Og til dem, der siger, jeg ikke beskytter ofret. Må jeg være fri. Det er netop den udenomssnak, der er om det her, der krænker ofret. Jeg har om nogen gennemført lovgivning overfor vold. Men det, politikerne snakker om, løser ikke problemet. Lovgive overfor præfekter på en specifik skole... Skal vi også lovgive mod Socialdemokratiske ordførere? Det er et skamløst hykleri, vi oplever," runder han af.

 

Dagens Gossip