Spanske klubber: Flere tv-penge eller vi lukker ligaen

Skrevet af admin

12/02/2015

Mest læste i dag

Flere spanske fodboldklubber planlægger at nedlægge Primera Division, hvis ikke der meget snart indføres en kollektiv tv-aftale.

Truslen kommer fra Espanyols præsident Joan Collet, der kræver, at regeringen indfører en kollektiv tv-rettighedsaftale ved lov.

Som det er nu, forhandler hver klub sin egen tv-aftale, hvilket betyder, at de to storklubber Real Madrid og FC Barcelona i øjeblikket tjener langt mere end alle andre.

- Vi er klar til at standse ligaen, hvis ikke loven bliver indført om en, to til tre uger, siger Collet ifølge Reuters til spansk radio.

- Jeg har talt med klubber som blandt andre Valencia. Vi vil skulle holde et nyt møde, men vi er klar, hvis ikke regeringen gør noget ved det, siger Espanyol-præsidenten.

I størstedelen af Europas store ligaer har klubberne indgået kollektive aftaler med tv-selskaberne.

Tidligere på ugen blev rettighederne for den engelske Premier League fra 2016 til 2019 solgt til Sky og BT for 51 milliarder kroner.

Selv om den samlede værdi af de mange tv-aftaler i spansk fodbold skønnes at være langt mindre, så tjener Real Madrid og FC Barcelona ifølge Joan Collet flere penge end andre klubber i Europa.

- Vi har fortsat denne skammelige situation, hvor to klubber tjener mere end nogen anden klub i Europa, siger Collet.

Den spanske regering har gennem længere tid arbejdet på at indføre en kollektiv tv-aftale, men lovforslaget har indtil videre trukket ud.

/ritzau/Reuters