Splid hos TV2: Medarbejdere går i angreb på ledelsen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Der er en malstrøm af medarbejdere, som nu kritiserer ledelsen.

Det tyder på, at den interne splid på TV2 er blevet forværret. 

Det kommer efter, at man nu kan bekræfte, at 222 medarbejdere har skrevet under på et brev, hvori man kritiserer ledelsens håndtering af den aflyste dokuemntar. 

Læs også

Progeria-Jesper stoppet af politiet

Dokumentaren skulle have sat fokus på seksuelle krænkelser på danske arbejdspladser, herunder hos TV2. 

Det bekræfter Ekstra Bladet, der har set mailen, som er blevet sendt rundt internt på TV2. 

Den nye mail

I kølvandet på det første brevs afsendelse, hvor 155 medarbejdere fra TV2 har kritiseret ledelsen, har flere efterfølgende henvendt sig med henblik på at støtte op og skrive under.

"Siden afsendelsen af brevet til ledelsen om den lukkede dokumentar har mange henvendt sig med ønsket om at få mulighed for at skrive under. Det skyldes, at det kun var en begrænset del af medarbejderne i nyhedsafdelingen, der modtog brevet i første omgang," skriver Ekstra Bladet. 

Det blev fredags besluttet, under medarbejdermødet, at Dansk Journalistforbund på TV2 skulle genudsende brevet, så flere kunne få muligheden for at skrive under. 

Brevet er blevet sendt rundt igen, og der er nu 222 medarbejdere fra TV2, der har skrevet under. 

Dokumentaren er droppet

Det revser ledelsen for at droppe dokumentaren. 

"Vi er dybt bekymrede over beslutningen om at lukke dokumentarprojektet. Vi oplever det som et angreb på det allerhelligste, vi har: Vores redaktionelle frihed og vores troværdighed," fremgår det af brevet, som Ekstra Bladet har set. 

De langer derfor ud efter nyhedschef Jacob Kwons håndtering af sagen, da det ville have været en god mulighed for dem, der har noget på hjerte, at komme ud med det. 

"En af kvinderne har allerede udtalt sig anonymt til eb.dk om sin skuffelse. Hun var klar til - for første gang nogensinde - at fortælle om de overgreb, hun har været udsat for. Ikke for at få nogen fyret, men for at sætte gang i den debat, som ledelsen på TV 2 selv har budt velkommen efter Sofie Lindes tale og støttebrevet fra kvinderne i branchen," står der i brevet. 

Læs også

Lille pige med oprydningsvanvid: Du gætter aldrig hvor hun smider tingene hen

 

Dagens Gossip