USA's nye forsvarsminister, Ashton Carter, er lørdag ankommet til Afghanistan, kun få dage efter at han overtog jobbet.
Carter siger, at han er i landet for tale med både afghanske og amerikanske embedsfolk om at sikre en "varig" succes, efter at de amerikanske soldater er taget hjem.
- Hvordan vi gør det og hvilken måde, der er den bedste at gøre det på, er præcis, hvad jeg er her for at vurdere, siger Carter til journalister.
Men det var ikke spørgsmål om Afghanistan, der fyldte mest, men derimod en militær offensiv mod Islamisk Stat, IS, i Irak, som angiveligt er på vej.
En kilde fra den amerikanske forsvarskommando Central Command sagde fredag på betingelse af anonymitet, at mellem 20.000 og 25.000 irakiske og kurdiske soldater forbereder sig på at tilbageerobre den irakiske storby Mosul fra IS i april eller maj.
Afsløringen af den kommende offensiv har fået fremtrædende amerikanske senatorer - heriblandt John McCain - til at sende et klagebrev til Det Hvide Hus.
- Disse afsløringer risikerer ikke bare at underminere vores mission, men de kan også være med til at koste soldater fra USA, Irak og koalitionen livet, skriver McCain til præsident Obama.
Ashton Carter afviser dog at kommentere direkte på oplysningerne, som skulle være kommet frem under en briefing af journalister.
- Det eneste, som jeg kan sige om den offensiv, er, at den vil være ledet af irakiske soldater og støttet af USA. Og det er vigtigt, at den bliver iværksat på et tidspunkt, hvor den kan blive en succes, siger Carter.
- Selv hvis jeg kendte den præcise dato, ville jeg ikke fortælle jer den, tilføjede han.
Krigere fra IS indtog Mosul i juni i fjor. Med over en million indbyggere er det den største by i den islamistiske bevægelses selvudnævnte kalifat.
Mellem 1000 og 2000 militante fra IS kontrollerer ifølge militærkilden byen.
Det er højst usædvanligt, at kilder i den amerikanske forsvarskommando udtaler sig om timingen for en kommende militær offensiv.
John McCain kræver i sit brev til Obama at få identiteten på militærkilden at vide. Han vil også vide, om det var med accept fra Det Hvide Hus, at oplysningerne blev lækket.
- De ansvarlige har sat landets sikkerhedspolitiske interesser på spil, skriver McCain.
/ritzau/Reuters