Stig Hoffmeyer død

Foto: Shutterstock.com

Den kendte skuespiller Stig Hoffmeyer, der blandt andet er kendt for sin rolle i 'Forbrydelsen', er død.

Fredag er den kendte skuespiller Stig Hoffmeyer gået bort. Han blev 82 år.

Læs også

Tesla tilbagekalder 80.000 biler

Familien bekræfter dødsfaldet overfor Ritzau, og fortæller, at Stig Hoffmeyer afgik ved døden på et hospice, hvor han i nogen tid havde været indlagt med sygdom.

Da han forlod denne verden, var han omgivet af sin hustru, Kirsten Lehfeldt, samt sønnen Oliver og datteren Mille.

Skuespilleren var aktiv næsten frem til det sidste. Hans sidste rolle var i Lars von Triers 'Riget Exodus', der er den sidste del af Lars von Triers kultserie, som har fået premiere i år.

Stig Hoffmeyer tilbragte en del af sin barndom i Paris, hvor han boede med sin familie, da hans far var diplomat. Som det også var tilfældet for mange andre diplomatbørn, blev han skrevet ind på kostskolen på Herlufsholm, da han var gammel nok.

Senere besluttede han sig for at kaste sin energi over juraens verden, da han blev uddannet til jurist. Det viste sig dog, at det ikke var, hvad han ville beskæftige sig med, og han skiftede derfor juraen ud med skuespillet.

Han fik sin debut på Studenterscenen, hvilke blev fulgt op med ansættelser på Svalegangen og Aarhus Teater. Senere fik han også arbejde på både Hippodromen, Gladsaxe Teater, Folketeatret, Rialto, samt Husets Teater.

I løbet af sin karriere, har det været en sjældenhed, at Stig Hoffmeyer har spillet hovedroller. Derimod har han ofte været castet til at spille en markant birolle.

Blandt andet har han medvirket i et væld af danske tv-serier, hvilket omfatter både 'Landsbyen', 'Rejseholdet', 'Strisser på Samsø' og 'Forbrydelsen'.

En sjælden hovedrolle fik han dog i kortfilmen 'Wolfgang', som Anders Thomas Jensen stod bag. Denne film endte i 1998 med at blive nomineret til en Oscar.

Læs også

Tidligere populær TV2-vært købte hus for ét år siden: Sådan ser det ud i dag

Hertil har han også beskæftiget sig med at lægge stemme til en lang række tegne- og animationsfilm i løbet af sin karriere. Blandt andet har han medvirket i animationsfilmen 'Shrek 2'.

 

Dagens Gossip