Stigende nedskrivninger er et mysterium i Jyske Bank

Trods et stigende overskud i 2014 er Jyske Bank kommet ud af regnskabsåret med markant større nedskrivninger på udlån.

Hvad, der ligger bag udviklingen, er svært at svare på, lyder det fra Jesper Christensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

- Det kan jeg ikke forklare, og det er nok også derfor, at aktien falder så meget, som den gør, siger han.

Omkring to timer efter, at Jyske Bank præsenterede sit årsregnskab, falder bankens aktie 6,8 procent på den københavnske fondsbørs.

I løbet af 2014 er bankens nedskrivninger steget til 2,5 milliarder kroner. Dermed er nedskrivningerne mere end fordoblet siden 2013, hvor de lå på 1,2 milliarder kroner.

Den udvikling kan undre, nævner Jesper Christensen, der trækker en parallel til nogle af de andre store banker herhjemme.

- Hvis det havde været Sydbank, som vi talte om, så kunne man sige, at de har en højere eksponering mod landbruget, og at det ville have noget med det at gøre.

- Men landbrug er ikke en specielt stor del af Jyske Banks udlån. Og når man ser, hvor meget det fylder i Danske Bank og Nordea, så er det ikke sådan, at Jyske Bank er en landbrugsbank.

Jesper Christensen fortsætter med at sige, at der selvfølgelig er forskelle i de tre bankers udlånsstruktur, men i forhold til Sydbank ligger Jyske Bank, Danske Bank og Nordea tættere på hinanden, end de gør sammenlignet med Sydbank.

I sit regnskab skriver Jyske Bank, at situationen i dansk landbrug i 2014 og i særdeleshed i slutningen af året har medført fornyet fokus på nedskrivninger på udlån.

Men Jesper Christensen påpeger, at både Danske Bank og Nordea også har eksponering mod landbruget og i nogenlunde samme størrelsesorden som Jyske Bank.

- Måske lidt mindre, men det er ikke meget anderledes.

- Danske Bank og Nordea overraskede markant positivt på deres nedskrivninger. De har ganske vist taget lidt ekstra nedskrivninger på landbruget, men til gengæld er det gået rigtig godt på alt det andet.

- Modsat er det for Jyske Bank én stor negativ overraskelse, siger aktieanalytikeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip