Stor corona-demonstration i gang: Folk opfordres til at møde op i mørkt tøj

Foto: Shutterstock

I en af Danmarks storbyer er flere personer mødt op på rådhuspladsen, hvor demonstrationen allerede er startet.

Det er endt med at blive en større demonstration, hvorfor man forventer, at det kommer til at medføre trafikale udfordringer. Demonstrationen finder sted i Aarhus, hvilker bliver bekræftet af Østjyllands Politi på Twitter.

"Vi forventer en del deltagere og vil være til stede med flere betjente, der hjælper med at sikre, at alt foregår i god ro og orden," kommer det fra politiet på Twitter.

Det skriver Lokalavisen.

Læs også

Ny coronavariant er fundet i Danmark

Gruppen "Modstand - Midtjylland", der står bag demonstrationen, skriver på Facebook, at demonstrationen starter på Rådhuspladsen i Aarhus. Gruppen har ligeså oprettet en begivenhed på Facebook, hvor det fremgår, at det bliver afholdt som en kritik af regeringens håndtering af corona-pandemien.

"Modstand-Midtjylland er opstået, en ånd og ide som ikke kan dræbes af regeringen! Vi afholder vores første event i i smilets by, så Aarhus kan få smilet tilbage bag ansigtsbleen," skriver de på Facebook.

Aarhus oplever derfor det, man flere gange har set i København. Det fremgår dog ikke, at "Modstand - Midtjylland" er en del af den "Men in Black"-bevægelse, der tidligere har afholdt demonstrationer flere steder i landet. 

De første billeder fra demonstrationen har dog vist, at der er flere personer til stede, der har iført sig trøjer, hvor der står "Men in Black". 

Gruppen har opfordret alle til at møde op i mørkt kluns, men de understreger, at det skal være en fredelig demonstration.

"Vi forventer absolut ingen ballade," skriver de.

Politiet fortæller endvidere, at man klokken 19.30 kommer til at bevæge sig af en planlagt rute gennem Aarhus C. Det er dog en rute, som både starter og slutter på Rådhuspladsen.

Læs også

Efter flere års jagt: Nu er den næsten udryddet i Danmark

 

Dagens Gossip