Store Bededag blev meldt aflyst: Nu er er godt nyt til en række danskere

Skrevet af Nicolai Haugsted

09/04/2024
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Adskillige danskere får et plaster på såret.

Dagens topnyheder

Med Store Bededags statusændring fra helligdag til en almindelig arbejdsdag har danske virksomheder taget en utraditionel tilgang til at bevare dagen som en særlig lejlighed for deres medarbejdere.

GaveFabrikken, der står som landets førende leverandør af medarbejdergaver, beretter om en uventet stigning i efterspørgslen på gaver netop til denne dag.

"Vi plejer at gå ned i kadence efter påske, fordi vi skal forberede vores absolutte højsæson, julen. Gennem nogle år har vi set, at flere arbejdspladser ønsker at drysse lidt medarbejderforkælelse ud i foråret (...) Men det er første gang nogensinde, at vi har fået forespørgsler på gaver til Store Bededag. En enkelt kunde spurgte endda, om vi leverede hveder" forklarer Nikolai Kiim, stifter af GaveFabrikken, til B.T.

Tendensen belyser, hvordan arbejdsgivere søger alternative måder at værdsætte og anerkende deres ansattes indsats, specielt i tider hvor traditionelle fridage ændres eller fjernes. Selvom efterspørgslen ikke når samme højder som ved jul eller påske, hvor GaveFabrikken sendte 70 tons påskeæg ud, er interessen for at markere Store Bededag bemærkelsesværdig.

"Enkelte virksomhederne har angiveligt valgt at holde fast i helligdagen, mens andre bare gerne vil hygge lidt om medarbejderne, når dagen oprinder," siger Kiim.

Blandt de mest populære gaver i år er delikatesser og drikkevarer, men også køkkengrej og træningsudstyr står højt på ønskelisten.

Med Store Bededag liggende den 26. april, står det klart, at selv uden sin officielle status som helligdag, fortsætter dagen med at spille en særlig rolle for både arbejdsgivere og deres ansatte.