Stormen Pia er lige om hjørnet: Nu melder DMI ud om ny rekord

Skrevet af Kamille Isaksen

21 uger siden

|

20/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rekorden forventes at blive slået allerede inden nytår igen.

Dagens topnyheder

I Danmark har vi i flere år været vant til, at vejret skiftede. Hertil har det ikke været unormalt, at især efterårsmånederne var fyldt med en masse nedbør, men i år har det nået nye højder. 

Det skriver Ekstra Bladet via DMI. 

I 2023 har Danmark oplevet et år med rekordhøje nedbørsmængder. Onsdag morgen nåede nedbøren et historisk højdepunkt med 907,0 millimeter siden årets begyndelse, hvilket overgår tidligere rekorder fra 1999 og 2019. 

Denne udvikling er ikke blot et statistisk fænomen, men en tydelig påmindelse om den stigende ekstremvejr som følge af klimaændringer.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) bekræfter denne nye rekord og understreger, at året endnu ikke er omme: "Da året ikke er slut, vil rekorden øges frem mod nytår." 

Denne stigning i nedbør har allerede haft mærkbare konsekvenser, med adskillige oversvømmelser rundt omkring i landet. Fra Aarhus i oktober til Sjælland i november, har de kraftige regnskyl ført til lukkede veje og oversvømmede områder, hvilket understreger alvoren i situationen.

Denne rekordnedbør er et tydeligt tegn på, hvordan klimaændringerne påvirker Danmarks vejr. Med disse ændringer følger øgede risici for oversvømmelser, hvilket udgør en betydelig trussel mod infrastruktur, boliger og landbrug. 

Et lille råd i den våde tid. Altid husk at have en paraply lige ved hånden.