Stormen raserer Holland: På vej mod Danmark

Skrevet af Henrik R

05/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Stormen Poly har skabt kaos i Holland, hvor fly bliver aflyst på stribe. Den har kurs mod Danmark, hvor det dog ventes, at den har aftaget i styrke.

Dagens topnyheder

Den aktuelle storm, Poly, der i øjeblikket har ramt Holland, er forventet at bevæge sig mod Danmark.

Selvom den forventes at aftage i styrke, kan danskerne stadig forvente kraftig blæst, og visse steder kan opleve vindstød af stormstyrke.

Ifølge DMI, vil vi i dag opleve skyet vejr med regn fra sydvest, som kan være temmelig kraftigt, særligt vest for Storebælt. I løbet af eftermiddagen vil himlen midlertidigt klare op fra syd, dog vil regn- eller tordenbyger kunne give lokale skybrud.

Vinden ventes at tage til, blæsende jævnt til hårdt fra øst og sydøst. Ved kysterne kan vi forvente perioder med kuling, og i eftermiddag vil vinden i den sydlige del af landet skifte til omkring syd, og tiltage til en frisk vind til kuling. Ved kysterne kan der opstå perioder med hård kuling, ledsaget af vindstød af stormstyrke.

Natten byder på skyet vejr med perioder af regn eller byger, der lokalt kan være ganske kraftige og ledsaget af torden. Temperaturen vil ligge mellem 10 og 15 grader. Vinden vil være frisk til kuling, mest fra vest, og ved kysterne kan vi forvente perioder med hård kuling, med vindstød der lokalt kan nå op til stormstyrke. I den nordvestlige del af landet kan vinden dog være noget svagere, og blæse fra skiftende retninger.

Vi opfordrer alle til at være opmærksomme på vejrudviklingen og tage forholdsregler, hvis det er nødvendigt.

Stormen Poly har sat sit præg på Holland, og selvom den forventes at aftage i styrke inden den når Danmark, er det vigtigt at være forberedt på kraftige vinde og muligvis stormstyrke i visse områder.