Stort udbrud: Alle sendt hjem

Foto: Kristoffer Lybecker / Google Maps

Der er i alt 75 unge mennesker i Sønderjylland, der har modtaget en meget dårlig nyhed.

Det kommer efter, at man har bekræftet, at fire elever på Højer Efterskole, der ligger tæt på Vadehavet, er blevet testet positiv for coronavirus. 

Det har medført, at man har fundet sig nødsaget til at sende samtlige af skolens 75 elever hjem. De vil tidligst kunne vende tilbage til skolen i midten af næste uge. 

Det skriver B.T.

Læs også

'Makrel Mette' gør det igen: Tager tykt pis på kritikere

Mads Hegaard Hansen, Højer Efterskoles forstander, er naturligivs rigtig ærgerlig over, at man har været nødt til at sende folk hjem.

"Det er synd for både elever og lærere. Det her fortæller mig, at vi fortsat skal tage restriktionerne meget alvorligt," udtaler han til jv.dk.

Han fortæller endvidere, at man på Højer Efterskole bliver testet to gange ugentligt. Det skulle have medført, at nogen elever skulle have tænkt, at man ikke behøvede at holde så stor afstand.

"Vi har haft elever, som har fortalt mig, at vi bør slække lidt på de afstandsanbefalinger, der er, når nu eleverne bliver testet to gange om ugen. Ligesom vi forlanger, at de bliver testet, inden de ankommer på skolen, hvis de har været hjemme en weekend. Så er der elever, der mener, at de kan være hundrede procent sikre, men det her viser, at det kan man ikke," siger han til jv.dk.

Det er ikke kun Højer Efterskole, der har oplevet at skulle sende folk hjem. Det måtte også Gefion Gymnasium, der ligger i indre København, som tæller 1250 elever. 

De var nødsaget til at sende såvel elever som lærere hjem, hvilket Birgitte Vedersø, rektor for Gefion Gymnasium, ikke mener er rimeligt.

Læs også

Bubber afslører alt: "Var sgu lige ved at komme på parkeringspladsen"

 

Dagens Gossip