Strejke udbrudt: 100 afgange aflyst

Foto: Shutterstock

Finnair aflyser en del afgange, da kabinepersonalet strjker.

Det finske luftfartsselskab Finnair har aflyst omkring 100 flyvninger søndag og mandag - herunder flere til og fra København.

Årsagen skal findes blandt kabinepersonalet, som har iværksat en strejke. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT ifølge Ekstra Bladet.

Læs også

Nicklas Bendtner og kæresten udvider familien

- Selv om vi gennem efteråret har diskuteret spareplaner med fagforeningerne, så er vi desværre ikke nået frem til en aftale med de kabineansatte, siger Finnairs vicedirektør, Jaakko Schildt, i en udtalelse og tilføjer:

- Vi håber stadig, at vi kan finde en løsning, siger han ifølge TT.

Der er søndag aflyst en enkelt flyvning til København og en enkelt fra København. Mandag er der tale om det dobbelte, for her er der aflyst to flyvninger både ud og hjem fra København.

Inden alarmklokkerne for alvor går amok, så kan du godt tage det med ro.

Strejken ventes nemlig ‘blot’ at vare i 24 timer startende fra søndag klokken 15 til mandag klokken 15. Til forskel havde SAS en strejke, som varede hele 14 dage tidligere på året.

Finnair varslede i september en stor spareplan, der blandt andet ville inkludere fyringer. Det er som man kan forstå på vicedirektøren årsagen til, at man nu er havnet i en konflikt med kabinepersonalet.

Finnairs primære fokus er langdistanceruter, så de seneste par år har bestemt ikke været nemme for flyselskabet, som har lidt hårdt under covid-19 og de skiftende nedlukninger, som Kina har kørt med.

Blandt de byer, som Finnair søndag og mandag har aflyst flyvninger til, er - foruden København - de europæiske storbyer Amsterdam, Berlin, London, Paris og Rom.

Læs også

51-årig død i færdselsuheld

 

Dagens Gossip