Studie påstår: Det andenfødte barn er værst

Foto: Shutterstock

Barn nummer to er ifølge et nyt studie næppe forældrenes yndlings.

I Danmark er der ifølge Danmarks Statistik lidt mere end 1,1 millioner børn i alderen 0-17 år, og langt de fleste af disse børn har én eller flere søskende. 

'Kun' ca. 250.000 børn er således enebørn, mens resten altså har enten hel-, halv- eller papsøskende. 

Læs også

Én er kun 395 meter lang, og en anden passerer en vej: Her er verdens farligste landingsbaner

Langt de fleste har dog mindst én helsøskende, og selvom nogle har to, tre eller endda endnu flere søskende, så er det mest almindeligt, at en familie består af to børn. 

Og selvom disse to børn altså er søskende og derfor deler DNA, er det langt fra sikkert, at de er ens. 

Mange forældre oplever således, at det ene barn er stille og roligt, mens det andet barn er mere rebelsk, grænsesøgende og måske endda udadreagerende, og hvis man skal tro et nyt studie, så er det oftest barn nummer to, der tager den rolle. 

Studiet, der blev udført af forskere fra 'Massachusets Institute of Tecknology' (MIT), viste nemlig, at det andenfødte barn i en given familie oftest er mere grænsesøgende og rebelsk end sin storebror eller -søster. 

Dette skyldes ifølge familien, at det førstefødte barn ofte får mere opmærksomhed end nummer to, som derfor prøver grænser af i et forsøg på at få opmærksomhed fra sine forældre. 

Studiets resultater pegede nemlig også på, at det førstefødte barn oftest har det stærkeste bånd til forældrene, fordi det statistisk set har brugt mere tid sammen med sine forældre end sine yngre søskende. 

Derudover er der ifølge flere studier endnu en fordel ved at være den ældste i en søskende flok. 

Det kan du læse meget mere om ved at trykke her, og hvis du er en yngre søskende og leder efter noget at drille din ældste søskende med, så kan du finde det ved at trykke her

Læs også

Wow! Aarhus er på imponerende og verdenskendt liste

 

 

 

 

Dagens Gossip