Studie påstår: Det andenfødte barn er værst

Skrevet af Mathias Madsen

16/03/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Barn nummer to er ifølge et nyt studie næppe forældrenes yndlings.

Dagens topnyheder

I Danmark er der ifølge Danmarks Statistik lidt mere end 1,1 millioner børn i alderen 0-17 år, og langt de fleste af disse børn har én eller flere søskende. 

'Kun' ca. 250.000 børn er således enebørn, mens resten altså har enten hel-, halv- eller papsøskende. 

Langt de fleste har dog mindst én helsøskende, og selvom nogle har to, tre eller endda endnu flere søskende, så er det mest almindeligt, at en familie består af to børn. 

Og selvom disse to børn altså er søskende og derfor deler DNA, er det langt fra sikkert, at de er ens. 

Mange forældre oplever således, at det ene barn er stille og roligt, mens det andet barn er mere rebelsk, grænsesøgende og måske endda udadreagerende, og hvis man skal tro et nyt studie, så er det oftest barn nummer to, der tager den rolle. 

Studiet, der blev udført af forskere fra 'Massachusets Institute of Tecknology' (MIT), viste nemlig, at det andenfødte barn i en given familie oftest er mere grænsesøgende og rebelsk end sin storebror eller -søster. 

Dette skyldes ifølge familien, at det førstefødte barn ofte får mere opmærksomhed end nummer to, som derfor prøver grænser af i et forsøg på at få opmærksomhed fra sine forældre. 

Studiets resultater pegede nemlig også på, at det førstefødte barn oftest har det stærkeste bånd til forældrene, fordi det statistisk set har brugt mere tid sammen med sine forældre end sine yngre søskende. 

Derudover er der ifølge flere studier endnu en fordel ved at være den ældste i en søskende flok. 

Det kan du læse meget mere om ved at trykke her, og hvis du er en yngre søskende og leder efter noget at drille din ældste søskende med, så kan du finde det ved at trykke her