Svar til højreekstremister på Folkemødet: "Vi drukner hadske ytringer på Folkemødet"

Enhedslisten vil ikke boykotte dette års folkemøde, selvom partiet ikke kan skjule dets ærgrelse over, at mødet bliver besøgt af en række profiler på den yderste højrefløj.

- Det er hamrende træls, at Trykkefrihedsselskabet og Danskernes Parti inviterer deciderede højreekstreme og nazister til Folkemødet, skriver Mikkel Warming (EL), socialborgmester i København og medlem af partiets forretningsudvalg, i en pressemeddelelse .

Men partiet agter stadig at deltage i Folkemødet i lige så stor stil som før.

- Vi mener, det vil være forkert at boykotte Folkemødet på grund af, at få højreekstremister får taletid. Det er ikke højrefløjen, der skal kunne bestemme, om vi deltager eller ej.

- Vi skal drukne deres hadske holdninger i et folkemøde, der hylder demokrati, mangfoldighed og solidaritet, skriver Mikkel Warming.

Enhedslisten vil dog ikke lade deltagelsen af de højre nationalistiske partier gå helt uforstyrret hen.

I pressemeddelelsen skriver Mikkel Warming, at partiet overvejer at organisere en såkaldt symbolsk "walk-out", når eksempelvis den hollandske islamkritiker Geert Wilders agter at tale til Folkemødet.

På den måde vil partiet forsøge at fravriste opmærksomhed fra de talere, som de ikke mener hører til på Folkemødet, og udvandre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip