Svindel i omløb: Nets med advarsel om ‘MitID’

Skrevet af Nicolai Steinicke

25/10/2023
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Nu skal du følge med.

Dagens topnyheder

For blot ni dage siden udsendte Nets en advarsel til danskerne om netop 'MitID', og nu er den gal igen.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at det inden længe er helt slut med NemID.

Derfor er det også nærliggende at tro på, at der er nogen, der vil hjælpe de resterende danskere, der stadig bruger NemID, over på den nye log-in-løsning - men hvis man modtager en besked fra MitID, skal man være vågen ved havelågen.

En svindel-mail, der påstår at have blokeret din konto, er nemlig i omløb. Mailen ser ud til at komme fra MitID og vil have dig til at bekræfte dine kontooplysninger, men den skal du ikke falde for.

En svindel-mail, der påstår at have blokeret din konto, er nemlig i omløb. Mailen ser ud til at komme fra MitID og vil have dig til at bekræfte dine kontooplysninger ved at trykke på et særligt link.

Da mailen er en trussel for dem, der modtager den, har Nets nu udsendt en advarsel via appen 'Mit Digitale Selvforsvar'.

Hele advarslen kan læses herunder

"'Hop på' lyder teksten på linket i en mail, der angiver at komme fra MitID. Men der er ingen grund til at hoppe på svindelnummeret.

Emnefeltet kan lyde 'Unauthorized login attempt.' Svindlernes mail begynder: 'Kære kunde, Vi har bemærket usædvanlig aktivitet på din konto.

Derfor har vi midlertidigt blokeret din konto. Af hensyn til din og vores sikkerhed er vi nødt til at bekræfte kontooplysningerne.

Følg disse trin for at låse din konto:' Herefter følger linket med teksten 'Hop på'. Undlad at klikke på linket eller besvare mailen, den kan blot slettes.

Du kan hjælpe Nets ved at videresende Nets-relaterede mails med forsøg på svindel til phishing-alerts@nexigroup.com."

Herunder kan du se et eksempel på den omtalte mail.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar