Sydkoreansk skibsforlis: Dykkere er inde i skroget

Dykkere er begyndt at pumpe ilt ind i den sydkoreanske færge, som forliste onsdag med 475 personer om bord.

Det sker dels for at holde fartøjet flydende, men også for at hjælpe mulige overlevende med at trække vejret, meddeler officielle kilder ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Det har endnu ikke været muligt for dykkere at komme ind i skroget på den sydkoreanske færge, oplyser landets kystvagt.

Tidligere rapporterede Yonhap Television News ellers, at otte dykkere var kommet ind i det forliste skibs cafeteria og spisesal, hvor mange af passagererne befandt sig.

Dårlig sigtbarhed og stærk strøm har forhindret redningsmandskabet i at få adgang til dele af det kæntrede skib.

- Jeg er bange for, at der kun er en lille chance for, at de personer, som er fanget inde i skibet, er i live, sagde Cho Yang-Bok, en af lederne af redningsoperationen, til Yonhap Television News onsdag.

Færgen, der forulykkede omkring 25 kilometer fra kysten, ligger nu delvist under vand, oplyser kystvagten.

Der er nu 28 personer på den officielle dødsliste efter forliset, mens 268 personer fortsat er savnet. Det er foreløbigt lykkedes at redde 179 mennesker i sikkerhed.

Flere end 500 dykkere deltager sammen med 169 skibe og 29 fly i eftersøgningen, hvor håbet om at finde overlevende i det 10 grader kolde vand svinder.

325 af de 475 personer om bord på færgen var teenagere fra en skole i en forstad til Seoul, der sammen med deres lærere deltog i en påskeudflugt.

Skolen har valgt at holde lukket frem til 23. april, så eleverne har mulighed for at vente på nyheder om de savnede sammen med de pårørende og familierne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip