Syriza vinder valget i Grækenland

Det venstreorienterede parti Syriza vinder en klar sejr ved valget i Grækenland med langt over en tredjedel af stemmerne, viser to målinger, efter valgstederne er lukket.

Syriza, der vil droppe mange af de sparekrav, som EU og IMF har stillet for at yde milliardstøtte til græsk økonomi, står til mellem 35,5 og 39,5 procent af stemmerne.

Det kan være nok til at sikre partiet flertal alene.

Den nærmeste konkurrent er den afgående premierminister Antonis Samaras konservative Ny Demokrati, der står til mellem 23 og 27 procent af stemmerne.

Dermed ser det ud til, at Grækenland får sin yngste premierminister i 150 år. Det er den 40-årige leder af Syriza, Alexis Tsipras.

Tsipras har under valgkampen slået på, at EU må eftergive store dele af Grækenlands gæld og droppe nogle af de voldsomme sparekrav, der har sænket grækernes levestandard dramatisk. Det er nødvendigt, hvis Grækenland igen skal opleve økonomisk fremgang, mener han.

Siden finanskrisen i 2008 er en fjerdedel af landets værdier blevet udraderet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip