Tal viser 'meget kraftig stigning' i coronasmitte: Ny variant kan blive dominerende

04/11/2023 13:23

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Coronavirussen er måske gået i glemslen hos mange, men det betyder bestemt ikke, at den er forsvundet.

Mest læste i dag

De fleste kan huske den periode, hvor coronapandemien var på sit højeste. Der var krav om brug af mundbind, håndsprit og utallige test.

I dag er det dog de færreste, der tænker på coronaen. Selvom det for mange er et afsluttet kapitel, er virussen bestemt ikke væk. Tværtimod er den her stadig, og nu er der blevet registreret en 'meget kraftigt stigning' i smitten i det danske samfund. 

Det skriver TV 2, som refererer til nye tal fra Statens Serum Institut.

Nye undersøgelser af spildevandet har vist, at der de seneste tre uger har været en 'meget kraftig stigning' i koncentrationen af coronavirus i det danske spildevand. 

Ifølge Bolette Søborg, der er overlæge og sektionsleder hos Statens Serum Institut, er der også en stigning i antallet af positive prøver. Ligeledes har de hos SSI også registreret en stigning i antallet af personer, der er indlagt på grund af coronavirus.

"Vi kan også se, at der er en stigning i antallet af positive prøver, ligesom der er en lille stigning i antallet af indlæggelser på grund af coronavirus. Det tyder alt i alt på, at antallet af tilfælde nu er stigende," siger hun til TV 2.

Det er dog vigtigt at nævne, at smitten ganske vist er stigende, men det sker fra et lavt udgangspunkt. Derfor er smitten også langt fra på samme niveau, som den har været i tidligere år med coronavirus.

Ifølge SSI er der blevet registreret en stigning i varianten BA. 2.86.1. Det er en variant, som forskerne har holdt øje med på det seneste, da den har mutationer, der adskiller sig markant fra, hvad der tidligere er set.

Heldigvis er der positive tegn på, at BA. 2.86.1 ikke har en bedre evne til at bryde gennem immunforsvaret end andre varianter. Desuden vurderes det heller ikke, at den givet et mere alvorligt sygdomsbillede.