Te solgt i Kvickly, SuperBrugsen m.fl. tilbagekaldes: Kan indeholde kræftfremkaldende stof

Foto: Shutterstock.

Coop Danmark har været nødt til at tilbagekalde en økologisk kamille-te, da der er blevet påvist et for højt indhold af pyrrolizidin alkaloider. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også

Disse bilister holder politiet ekstra øje med den kommende tid

Det er derfor meget vigtigt, at man ikke drikker teen, hvis man har købt den. Pyrrolizidin alkaloider kan nemlig i værste fald vise sig at være kræftfremkaldende.

Konkret er der tale om 'Änglamark økologisk kamille te', som har følgende stregkodenr.: 7340011346340 samt en nettovægt, der lyder på 25 gram.

Det er ikke første gang, at Coop Danmark har været nødt til at tilbagekalde et parti af denne te, fordi de har fundet spor af det farlige stof i teen.

Derimod er det anden gang, men denne gang omfatter det yderligere to bedst før-datoer. I den første tilbagekaldelse var der tale om et parti med en bedst før-dato på 05.05.2024, men der denne gang er tale om en bedst før-dato på hhv. 14.06.2024 og 12.10.2024.

Fødevarestyrelsen skriver, at pyrrolizidin alkaloider kan være skadelige for dig, og at indholdet i teen er så højt, at produktet skal kasseres.

"Fødevarer med et højt indhold af pyrrolizidin alkaloider kan være skadelige for dig, hvis du spiser eller drikker dem ofte. Pyrrolizidin alkaloider øger nemlig din risiko for at udvikle kræft. I dette tilfælde er indholdet i teen så højt, at Fødevarestyrelsen vurderer, produktet skal kasseres," skriver Fødevarestyrelsen.

"Har du allerede drukket af teen, så er der ikke en akut risiko for din sundhed, da det er indtag over længere tid, der betyder noget. Det er vigtigt, at vi så vidt som muligt begrænser vores indtag af disse stoffer.

Læs også

PostNord giver dig lov til at sende et særligt brev gratis: Men det skal være til denne person

Hvis du har købt den omtalte te, bliver du af Fødevarestyrelsen rådet til enten at levere det tilbage til butikken, hvor du har købt det, eller selv kassere det.

 

Dagens Gossip