Telia skal lukke adgang til netsider med kopimøbler

Det skal være sværere for danskere at købe ulovlige kopier af designklassikere som "Ægget" og "Svanen" på internettet.

Derfor har Sø- og Handelsretten torsdag afgjort, at internetudbyderen Telia Danmark ikke må give sine kunder adgang til en britisk side, som sælger de billige kopimøbler.

Det er fem danske møbelproducenter, som har trukket Telia Danmark i retten med kravet om, at selskabet lukker adgangen til hjemmesiden www.interioraddict.co.uk.

De fem sagsøgende firmaer er Fritz Hansen A/S, Louis Poulsen Lightning A/S, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S.

- Ved at give sine kunder adgang til hjemmesiden www.interioraddict.co.uk. medvirker Telia Danmark til eksemplarfremstilling og tilgængeliggørelse af værkerne for almenheden i Danmark, som sagsøgerne har eneret til at råde over, står der i afgørelsen.

I maj blev Ineterioraddict og en anden britisk side, Nlini Interiors, dømt ved Sø- og Handelsretten til at hver betale 200.000 kroner til de fire danske møbelproducenter.

Samtidig fik de to internetsider nedlagt et forbud mod at sælge og markedsføre kopimøblerne med henblik på levering til Danmark.

Alligevel mener Sø- og Handelseretten, at Interior Addict uden tilladelse fra sagsøgerne fortsat gengiver og udbyder kopiprodukterne. Retten mener også, at det er bevist, at produkterne endnu leveres i Danmark.

Telia har under retssagen sagt, at selskabets primære interesse i sagen er, at afgørelsen afsiges korrekt, så Telia ikke lige pludselig skal til at betale erstatning til de fem sagsøgende firmaer.

Ifølge Telia er selskabet alene internetudbyder. Selskabet kender ikke til og har ikke ansvar for den pågældende britiske internetside.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip